SİYASET:
Tarhan, 'Sorumlu bakanlık nerede?'

CHP Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG)'nde Kocaeli'ndeki iş kazaları ve işçi ölümleri verilerini değerlendirdi. Tarhan, “Her sene yüzlerce iş cinayeti yaşanırken sorumlu Bakanlık nerede?” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan yaptığı açıklamada, “Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin hazırladığı rapora göre, 2013’ten bu yana Kocaeli'nde en az 426 kişi iş cinayetleri sonucu yaşamını yitirmiş. 2019’un ilk altı ayında ülke genelinde iş cinayetlerinde en fazla ölümün yaşandığı beşinci il Kocaeli olmuştur. Kocaeli, demografik yapısı, coğrafi konumu ve sanayi kenti olması sebebiyle bazı etkenleri tetikliyor olabilir ancak defalarca dile getirdik, uyardık, yetkilileri göreve çağırdık. Görmezden gelmeler devam ederse yakında Kocaeli iş cinayetleri başkenti olacak. Bu duruma asla izin vermeyeceğiz.

Fabrika kapatıp hapishane açıp övünüyorlar

"BİR YAPTIRIM OLDU MU?"
Tahsin Tarhan açıklamalarının devamında rapordaki bilgilerden yola çıkarak şunları aktardı, “Yine rapora göre Kocaeli'nde en fazla ölüm 8 işçinin öldüğü Gebze’de meydana geldi. Çayırova’da 6; Kartepe’de 4; Derince ve Gölcük’te 3; Darıca, Dilovası ve Körfez’de 2; İzmit, Kandıra ve Karamürsel’de ise 1 ölüm meydana gelmiş. İş kazalarının nerede ve hangi sahalarda olabileceği belli, alınması gereken önlemler ve yaptırımlar belli ama ne hikmetse önüne geçilemiyor. Çünkü Bakanlık olarak her bir canı önemseyen, önce can güvenliği diyen adımlar atılmıyor. Çok yakın tarihte Kuzey Marmara otoyolunda işçilerimizin nasıl can verdiğini tün Türkiye gördü. Bakanlık ne yaptı? Oradaki yüklenici firmayla ilgili bir yaptırımı oldu mu? Kimse sorumluluk almak istemiyor ama gerekli önlemleri almayanlar ve önlem almayanları denetlemeyen tüm iş cinayetlerinin vebalini üzerlerinde taşımaktadır."

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü...
Milletvekili Doğan Demir, seçim öncesi kaldırılacağı sözü verilen mülakat uygulamasını hatırlatarak...

Haberi Oku