SİYASET:
Ankara Kuşu'ndan yeni bomba: 27 vekil istifa edecek

büyük kentlerin muhalif partilerin eline geçmesiyle ak parti'deki otorite sorgulanmaya başlandı.

parti tabanının bir bölümü bazı tercihlerin yeniden gözden geçirilmesini isterken, önemli bir kesim de yeni oluşumlara yelken açılması gerektiğine inanıyor.

yani işin özeti mevcut gidişattan memnun olan yok...

şuan aktif siyaset yapan 40 civarında vekil parti değiştirmek istiyor. 

chp'den 1, iyi parti'den 6 ve ak parti'den 20 olmak üzere toplam 27 vekil ahmet davutoğlu'nun parti kurması halinde oluşuma destek vereceklerini dillendiriyor.

ama bir şartları var.

şart olarak eski yüzlerin bir kenara bırakılarak, siyasette yıpranmamış, liyakat sahibi olan kişiler ile hareket edilmesi isteniyor. çünkü eski siyasilerin toplumun beklentilerini karşılamakta zorlanacakları düşünülüyor.

bunun da türkçesi, 'biz davutoğlu'nun yanındayız ancak beşir atalay, nihat ergün, sadullah ergin, ali babacan gibi isimlere sıcak bakmıyoruz' demek. 

yani dün medyaya düşen ali babacan ile birlikte aynı partide siyaset yapılması benimsenmemiş. net bir dille bu reddediliyor.

davutoğlu seçim yapmak zorunda; ya eskileri, ya da yeni yüzleri seçecek. yani ya ak parti eskileriyle yola çıkma kararı alacak, ya da her partiden, her görüşten siyasileri bir araya getirerek kozmopolit bir yapı oluşturacak.

ibre ikinci seçenekten yana.  (biipp.com)

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü...
Milletvekili Doğan Demir, seçim öncesi kaldırılacağı sözü verilen mülakat uygulamasını hatırlatarak...

Haberi Oku