SAĞLIK:
200 Engelli Çocuğumuzun diş tedavileri yaptırılacak

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen tanıtıma; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi, Ege Ağız – Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneğinin görevlendirdiği ve  Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Özel ve asistanlar ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program ilk olarak  Hülya Aksoy, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezini gezerek diş hekimleri tarafından merkezde eğitim gören engelli çocuklarımıza uygulanan ağız ve diş sağlığı taramalarını izlediler.

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezini gezilmesinin ardından İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Aydınlık  ve  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın’ın konuşmalarıyla devam etti.

Hülya Aksoy programda yapmış olduğu konuşmalarında: “Değerli katılımcılar öncelikle böylesine önemli bir programda birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Kocaeli Valiliği adına çok önemsediğimiz ve Vali beyinde her zaman bunun üzerinde durduğu bir konudur. Bugün burada olmak beni gerçekten etkiledi ve içerideki tedavi aşamasında hekimlerimizin verdiği özverili çalışmayı gördükten sonra etkilendim, çünkü böyle bir çalışmaya daha önce hiç şahit olmamıştım. İzmir’den gelen derneğimize, proje koordinatörü Prof. Dr. Ertuğrul Sabah’a, üniversitelerimizin katkılarına ve Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin böylesine bir projeye kucak açmasına yürekten destek verdiğimi ifade etmek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek, projenin hayırlı olmasını diledi.

28-29 şubat tarihleri arasında  Ege Ağız – Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneğinin görevlendirdiği ve Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesindeki diş hekimleri tarafından  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşama Merkezinde eğitim gören 200 engelli çocuğun ağız ve diş sağlığı taramaları ve diş tedavileri yapılacaktır.

Haber : Büşra Günaydın

            28.02.2020

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptılar
Genel merkezi Kocaeli'de olan HEKİMSEN, Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte 2 günlük iş bırakma eylemi...

Haberi Oku