EĞİTİM:
Öğrencilere tatil müjdesi!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okul döneminin ve tatillerin daha verimli olabileceğini düşündükleri yeni bir model hazırladıklarını duyurdu. Hazırlanan yeni eğitim öğretim takvimine göre öğrenciler, güz ve bahar dönemlerinde birer haftalık ara tatil yapacaklar. Öğrencilerin dört gözle bekledikleri sömestr tatili aynı şekilde uygulanmaya devam edecek. Yaz tatili ise yapılan bu çalışmayla birlikte 2 hafta kısalacak.

İŞTE TAKVİM

Buna göre  öğrenciler 2019-2020 güz dönemine 9 Eylül 2019 'da  başlayacaklar. Kasım ayına kadar normal süreçte öğrenimlerine devam edecek olan öğrenciler, 118-22 Kasım 2019  tarihleri arasında ara tatil yapacaklar. Hafta sonları da bu sürenin içerisine eklendiğinde öğrenciler toplamda 9 günlük bir tatil yapmış olacaklar. 22 kasım'da yeniden başlanacak olan öğrenim süreci, 17 Ocak  2020 tarihinde  sona erecek. Öğrenciler bahar dönemine 3 Şubat 2020 'de başlayacaklar ve nisan ayına kadar normal öğrenim süreci devam edecek. Nisan ayına gelindiğinde, yine hafta sonu tatilleri de eklendiği zaman toplamda 9 günlük ikinci bir ara tatil verilecek. Bu ara tatil 6-10 Nisan 2020   tarihlerinde yapılacak. 13 Nisan itibarıyla öğrenimlerine devam edecek olan öğrenciler, 19 Haziran 2020'de  öğrenim senesini tamamlamış olacaklar. Yaz tatili süresi de 11 hafta olacak.

Yapılan açıklamalarda, öğrencilerin kendi eksiklerini tamamlayabilmeleri için böyle bir kararın alındığı vurgulandı. Böylelikle öğrenciler, 1 haftalık ara tatillerde hem eksik konularını giderebilecekler hem de dinlenecekler.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku