KOCAELİ HABERLERİ:
Afet İşleri Daire Başkanlığı kuruldu

103 GÜNDEM GÖRÜŞÜLDÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında yapılan toplantıda 103 gündem üzerinde görüşme yapıldı. Sakin geçen mecliste Kocaeli’ye olası afetlere hazırlamak amacı ile kurulması planlanan Afet İşleri Daire Başkanlığı meclisten oy birliği ile geçti.

İZAYDAŞ’IN İÇ YOLLARI KAZAYA NEDEN OLDU

CHP’nin verdiği önergeleri kısa şekilde değerlendiren Büyükakın, İZAYDAŞ’ın işleyişi, dip çamuru, bayram hazırlıkları ile ilgili bilgi önergelerine yazılı cevap verilmesini istedi. Aynı zamanda CHP meclis üyelerinin ilçe merkezlerinden aktarmasız Kocaeli Şehir Hastanesi'ne ulaşım sağlanması talebinde bulundu. İZAYDAŞ’ın iç işleyişi ile ilgili verilen önerge üzerine söz alan CHP Meclis üyesi Ünal Özmural, İZAYDAŞ sahasında bir araçlarının kaza yaptığını, yolların çamur ve batak olduğunu belirtti.

TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Uyarılarının üzerinden 1,5 ay geçmesinin ardından Büyükşehir Belediyesinin aracının kaza yaptığını söyleyen Özmural, “Bu yolların güvenlik açısından düzeltilmesini ve önlem alınmasını istiyoruz” dedi. Konu ile ilgili söz alan İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, “Yeni yapılan bir lod var. Bu lodun oturmasını bekledik. Kaza yanlış yola giriş ve hız yapmakla ilgili. Ünal başkanı tekrar İZAYDAŞ’a gelip alınan önlemleri yerinde görmesini istiyoruz.

ÇALIŞMA YAPILIYOR

Kocaeli Şehir Hastanesi'ne ilçelerden direk yolculuk yapılması ile ilgili önerge hakkında bilgi veren Büyükakın, “Yolculuk sayıları her gün kontrol ediliyor. Yolculuk sayılarına göre ulaşım planlanıyor. 3 kişinin geldiği noktadan araç kaldırmak taktir edersiniz ki çok doğru değil. Bu bir maliyet hesabıdır. Ama ilçelerden daha rahat gelinmesi için çalışma yapılıyor. Tramvay hattı bittiğinde yolculuk daha rahat olacaktır” dedi.

KENT MEYDANI YAPILACAK

Önergelerin ardından meclis gündemlerinde Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen maddeler arasında yer alan maddeler oy birliği ile geçti. Dilovası’nda eski belediye binasının yeri olan 2 bin 400 metrekarelik alanda kent meydanı, sosyal tesis ve otopark yapım işinin Büyükşehir ve Dilovası Belediyesi ortaklığında yapılması oy birliği ile geçti. Kent meydanının parasını Büyükşehir verecek, ihalesini ve iş takibini ise Dilovası Belediyesi yapacak.

DAİRE BAŞKANLIĞI KURULDU

Meclise gelen Afet İşleri Daire Başkanlığı kurulması oy birliği ile geçti. Kurulan daire başkanlığı kenti olası afetlere hazırlayacak proje ve çalışmalara imza atacak. Daire başkanlığının altında yeni iki tane müdürlük daha kurulacak. Aynı zamanda şu anda İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı olan Sivil Savunma Şube Müdürlüğü de Afet İşleri Daire Başkanlığı'na bağlanacak.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin...
Yığılcalılar Derneğine konuk olan Başkan Büyükakın, “Bakın deprem gerçekliği konusunda da bir şeyler...

Haberi Oku