GÜNDEM:
Zeytinoğlu: Kurlardaki yükseliş enflasyona yukarı yönlü yansıyacak

Kocaeli Sanayi Odası’nın (KSO) Temmuz ayı meclis toplantısı Hasan Tahsin Tuğrul başkanlığında Kocaeli Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Mecliste, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Haziran ayı aylık faaliyetlerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Konuk konuşmacı olarak meclise katılan Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar da yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

20 MİLYAR İHRACAT YAPTIK

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Haziran ayında 20 milyar 901 milyon dolar ihracat yaptık. Bu yıl 9 günlük bayram tatili nedeniyle fiili çalışma gün sayısı daha az idi. Buna rağmen bu seviye olumlu. Temmuz ayında bu rakamın 25 milyar doları aşabileceğini bekliyoruz. En fazla ihracat yaptığımız ilk beş ülke; Almanya: 1 milyar 780 milyon dolar. ABD : 1 milyar 330 milyon dolar İngiltere :1 milyar 12 milyon dolar , İtalya :1 milyar 10 milyon dolar , Irak 987 milyon dolar oldu.

KURLAR ENFLASYONA YUKARI YÖNLÜ YANSIYACAK

Döviz kurlarındaki yükselişin enflasyona etkisini görüyoruz. Kur artışlarının ÜFE’ye yansıması daha çabuk görüldüğünden, ÜFE’deki aylık artış daha hızlı oldu. Ancak enflasyonda gerçekleşen aylık artışlar geçen yılın gerisinde kalmasından, yıllık bazda hem ÜFE hem TÜFE’de az da olsa gerileme devam etti. Temmuz ayında da kurlardaki yükselişin enflasyona yukarı yönlü yansımasının devam edeceğini düşünüyoruz. Mayıs itibariyle toplam istihdam edilenler 31 milyon 716 bin kişi. Türkiye’de çalışan nüfus 50 milyon olmalı. İnşallah bunu da bir gün göreceğiz.

YABANCI SERMAYE ÜLKEMİZE ÇEKİLMELİ

Bütçe açığının azaltılabilmesi için kamunun gelir kalemlerinde artışlar olmasını bekliyorduk. Diğer taraftan bütçe disiplini bakımından kamu tarafında da tasarruf önlemlerinin alınmasına yönelik atılan adımları olumlu buluyoruz. Bununla birlikte, vergi, işçilik ve akaryakıt maliyetlerindeki son artışların, ekonomimizde kayıt dışılığı arttıracağı konusunda endişe duyuyoruz. Diğer taraftan bütçe açığının azaltılması ve işsizlik sorunumuzun çözümü için yabancı sermayenin ülkemize çekilmesinin önemini her yerde dile getiriyoruz.
Özellikle, Nato Zirvesinde Avrupa Birliği’nde üyelik sürecimizin yeniden canlandırılmasında olumlu bir kanaatin hakim olduğunu gördük. Bu süreci takip ediyoruz.”

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku