GÜNDEM:
Büyükakın: Zulmün olduğu her yer Kerbelâ'dır

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, Karamürsel Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen geleneksel 16. Pita Teferiç Şenliğine katıldı. Karamürsel Sünni Baba Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen buluşmada bir konuşma gerçekleştiren Başkan Büyükakın, ‘’Srebrenitsa katliamından söz etmeden geçemeyiz’’ diyerek, “Katliamın üzerinden 28 yıl geçti. İnsanlık trajedisi yaşandı. Orada hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” ifadesini kullandı. Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 11 Temmuz 1995’te başlayan, en az 8 bin 372 Boşnak sivilin öldürüldüğü katliam, tüm dünyada acının ve adalet arayışının sembolü haline geldiği de özellikle konuşmacılar tarafından vurgulandı.

“BUGÜNE ÇOK BÜYÜK MİRASLAR BIRAKMIŞTIR”

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete, Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Erhan Yılmaz, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Behiye Çark ve çok sayıda vatandaşın katıldığı şenlikte,  Bosna Hersek’teki tarihi yerleri ve tünelleri yerinde gördüğünü dile getiren Başkan Büyükakın, “Buradan bir kez daha Bilge Kral Aliye İzzetbegoviç’i rahmet ve minnetle anıyorum. Orada arkadaşlarıyla birlikte neler yaptığını nasıl bir mücadele verdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz.  Aliye İzzetbegoviç, sözleriyle hem bir lider olarak hem de bir düşünce ve fikir insanı olarak bugüne çok büyük miraslar bırakmıştır” şeklinde konuştu.

“BİZİM MEDENİYETİMİZİN BİR GEREĞİDİR”

Başkan Büyükakın, “Hepimizin bildiği bir söz vardır ‘Türk, hasretle beklenendir’ diye Balkan coğrafyasında. Çünkü ecdadımız gittiği her yere huzur, adalet ve barış götürdüğü için hasretle beklenendir. İnsan olarak iyiliğin yanında mı olduğunuz yoksa kötülüğün mü yanında mı oldunuz. Bizim için aslolan tam da budur. Bizler iyiliğin yanında olacağız. Biz şunu çok net biliyoruz ki zulmün olduğu her yer Kerbela'dır. Bizim baktığımız yerde, ecdadımızın baktığı yerde tam da budur. Dünyanın neresinde olursa olsun zulmün olduğu yer için yardıma koşmak, elimizden geleni yapmak, bizim duruşumuzun, bizim medeniyetimizin bir gereğidir” diyerek sözlerini tamamladı.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku