GTO, Gebze Bayram Çöreği dağıttı

Gebze Ticaret Odası tarafından gerek Gebze merkez, Çarşı içinde, gerekse Darıca, Çayırova ve dilovası ilçelerinde daıtılan Gebez Çöreğiine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada “Yönetim Kurulu Başkanımız, Meclis Başkanımız, Meclis Divanımız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Meclis Üyelerimiz, dini bayramlarımızın arife günlerinde olmak üzere yılda yalnızca iki defa çıkartılan bölgemize has lezzet Gebze Çöreği’ nin dağıtımını, Gebze ilçemizde gerçekleştirdiler.”denildi.

GEBZE BAYRAM ÇÖREĞİ NEDİR?

Gebze'de bir zamanlar Kel Tatar lakaplı Fahri Usta tarafından yapılmış ve sadece Gebze'ye has olan bir ürün bu ekmek türüdür.. Senede sadece 2 defa arife günleri çıkıyor. bayram çöreği Gebze'de belirli bir iki yerde satışa sunuluyor bunlardan birisi de merkezdeki  Demir market.  Esas lezzetini içine katılan anason, tarçın ve karanfilden alıyor. 15 gün boyunca insanlar bunu dolapta saklayabiliyor. 15 gün sonra yiyince de aynı tadı alabiliyor. YILMAZ IŞIK

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
Başkan Büyükakın, Gebze Cumaköy’ü ziyaret ederek 7’den 70’e herkesle hasbihal etti.

Haberi Oku