Gebze Siyasetinin yeni patronları, Cemil Yaman-Nail Çiler-Lütfü Türkkan-Hasan Bitmez

Seçim sonrasında

AK Parti’den Cemil Yaman

CHP’den, Nail Çiler

İYİ Parti’den Lütfü Türkkan

SP’den Hasan Bitmez

Önümüzdeki günlerde Gebze siyaseti ile ilgili söz söyleyecek “Gebze’yi bilen” vekiller olarak bölgenin kaderini tayin edecekler.

Seçilen vekiller birkaç aylık “hayırlı olsun” ziyaretleri sonrasında hepimizin tahmin edeceği gibi tüm enerjilerini dokuz ay sonra yapılacak yerel seçim için harcamaya başlayacaklar.

Sözünü ettiğimiz bu dört isimde uzun yıllardır siyasetin içerisinde bulunan ve bölgeyi çok iyi tanıyan siyasetçiler, Birbirlerini uzun yıllardır tanıyan bu dört ismin “Batı Yakası” olarak bilinen Gebze-Darıca-Dilovası ve Çayırova ile ilgili çalışmalarda particiliği bir kenara bırakıp bir araya gelebileceklerini hepimiz biliyoruz.

CEMİL YAMAN  

Dokuz ay sonra yapılacak Belediye başkanlığı seçimlerinde AK Parti cenahında belirleyici olacak ismin büyük oranda Cemil Yaman olacağını söylememiz gerekiyor, Dilovası belediye başkanlığı sonrası 2015 yılından itibaren TBMM’de milletvekili olarak görev yapan Cemil Yaman’ın sözünü etiğimiz 4 ilçede belediye başkan adayları dahil belediye meclis üyelerinin tayin edilmesi noktasında da tek yetkili olacağını kabul etmek lazım.

Uzlaşmacı kişiliği ile tanıdığımız Cemil Yaman bilndiği gibi siyasette artık "Ustalık" dönemini yaşıyor, Siyaseti iyi bilen yapısı ile dokuz ay sonra yapılacak yerel seçim öncesi kılı kırk yararak partisi için en iyi adayı bulmanın mücadelesini verecek olan Yaman'ın atacağı adımlar tüm partilerer tarafından ilgi ile bekleniyor.

NAİL ÇİLER

Uzun süreli ve başarılı bir GTO başkanlığı sonrasında CHP’den Kocaeli milletvekili seçilen Nail Çiler’in Gebze ile ilgili olumlu fikirlerini hepimiz biliyoruz, Batı Yakasına olan hakimiyeti dolayısı ile CHP’nin bölgedeki siyasetinin Nail Çiler etrafında şekillenmesi son derece normal, Genel seçimin üzerinden henüz iki hafta geçmiş olmasına rağmen pek çok noktadan “Dokuz ay sonra yapılacak yerel seçimde Nail Çiler CHP’nin Gebze belediye başkan adayı olacak” şeklindeki sesler yükselmeye başladı.

Nail Çiler’in Gebze belediye başkan adayı olup olmayacağını şimdiden bilmek zor ancak aday belirlenmesinde en ufak detayların bile Çiler’in süzgecinden geçeceğini hemen herkes biliyor.

LÜTFÜ TÜRKKAN

14 Mayıs tarihinde yapılan Genel seçimde İYİ Parti Kocaeli milletvekili seçilen Lütfü Türkkan’ın fabrikasının Dilovası’nda olması kendisinin “Gebze çıkışlı siyasetçi” olarak anılmasına vesile oluyor.

Lütfü Türkkan’ın bölge siyasetine ne kadar müdahil olup olamayacağı İYİ partinin bu ay sonunda yapılacak Büyük Kurultayında belli olacak, Bingöl’de meydana gelen hadiseye kadar İYİ Partinin en güçlü ismi olarak bilinen Türkkan’ın geçen zaman içerisinde iktidar tarafından epey yıpratıldığını herkes biliyor.

Lütfü Türkkan’ın geçmiş dönemde olduğu gibi İYİ Parti Genel merkezinde bir görev alması durumunda enerjisini tüm yurt geneline yoğunlaştıracağından bu bölge ile fazla ilgilenemeyeceği konuşuluyor.

Ancak TBMM’de üçüncü dönemi yaşayan Türkkan’ın her şeye rağmen dokuz ay sonra yapılacak yerel seçimde aday belirlenmesi noktasında son sözü söyleyeceği de biliniyor.

HASAN BİTMEZ

Bütün gençliği Gebze’de geçen Hasan Bitmez bilindiği gibi 14 mayıs tarihine kadar SP Genel başkan yardımcısı olarak Ankara’da siyaset yapıyordu, 14 mayıs tarihinde CHP listesinden SP Kocaeli milletvekili seçilen Hasan Bitmez’in sorumluluğu an itibarı ile iki kat artmış durumda.

Hasan Bitmez’in Batı yakasında yerel seçime ve seçimdeki adaylara ne kadar müdahil olacağı önümüzdeki günlerde netleşecek, Oldum olası belli bir disiplin altında siyaset yapan SP’nin belediye başkan adayı ve meclis üyelerinin kim olacağı da bu çerçevede belli olacak.

Ancak uzun yıllar sonrasında siyaset hayatını milletvekilliği ile taçlandıran Hasan Bitmez’in bölge siyaseti ile ilgili son sözü söyleyeceğini de hepimiz yakından biliyoruz.

************************

Dokuz ay sonra yapılacak yerel seçime siyasi partilerin müstakil olarak mı yoksa 2019 tarihinde olduğu gibi ittifak halinde mi girecekleri henüz belli değil, İYİ Parti Genel sekreteri Uğur Poyraz’ın geçtiğimiz hafta “Millet ittifakı sona ermiştir” açıklanmasından sonra yerel seçimlerin nasıl geçeceği iyiden iyiye merak konusu oldu.

Yerel seçimde ittifak olup olmayacağının netleşmesinden sonra hangi partiden kimler olacağı ile ilgili fotoğraf daha net bir şekilde görülecek.

Az daha bekleyelim.

,

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
Başkan Büyükakın, Gebze Cumaköy’ü ziyaret ederek 7’den 70’e herkesle hasbihal etti.

Haberi Oku