KOCAELİ HABERLERİ:
Evdeki vatandaşa görüntülü psikolojik destek Büyükşehir'den   

Koronavirüs salgının yayılmaması için ‘Evde Kal’ çağrısıyla tüm Türkiye yaşamını eve sığdırdı. Kocaeli’de evde kalan her yaştan vatandaşa psikolojik destek veren Büyükşehir Belediyesi, bu hizmetini daha da ileri götürerek görüntülü psikolojik destek vermeye başladı. Geniş Ailem projesi kapsamında her uzman psikolog, ayrı odalardan vatandaşlar ile görüntülü iletişime geçerek birebir görüşebiliyor.

AMAÇ KAYGI VE STRESİ AZALTMAK  

Proje kapsamında her psikolog, vatandaşlar ile kendilerine ayrılan özel odalarda görüşme gerçekleştiriyor. Virüs salgınının durdurulması amacı ile vatandaşların evde kalmasından dolayı bireysel ve ailevi sorunlar yaşanabiliyor. Uzman psikologlar, bireylerin ve ailelerin yaşanan süreci daha iyi yönetebilmeleri için online danışma hizmeti veriyor. Vatandaşın talebi doğrultusunda sesli veya görüntülü verilen Online Danışmanlık Hizmeti, hafta içi mesai saatlerinde veriliyor. Verilen psikolojik destek ile çocuk, genç, yetişkin ve yaşlıların üzerlerinde oluşabilecek kaygı ve stresin en aza indirgenmesi hedefleniyor.

“VATANDAŞLARIMIZ BİZİ ÇEKİNMEDEN ARAYABİLİR”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin halkın zor günlerinde onlara destek olmak amacı ile psikolojik danışma birimini kurduğunu belirten Uzman Psikolog Şener Yazıcı, “Halkımıza evden çıkmadan çocuk, ergen, yetişkin, yaşlı ve aile danışmanlığı konularında online görüntülü danışmanlık hizmeti veriyoruz. Desteğe ihtiyaç duyan her vatandaşımız bizi çekinmeden arayabilir. Hem kendi sağlığınız için hem toplum sağlığı için ‘Evde Kal’ Kocaeli’” şeklinde konuştu.

UZMAN PSİKOLOGLAR İLE GÖRÜŞEBİLİRSİNİZ

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki Geniş Ailem projesi kapsamında hizmet veren uzman psikologlar ile görüntülü konuşmak için 0 531 382 38 05, 0 531 382 38 11 ve 0 531 382 38 12 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin...
Yığılcalılar Derneğine konuk olan Başkan Büyükakın, “Bakın deprem gerçekliği konusunda da bir şeyler...

Haberi Oku