GÜNDEM:
Kadı: 'Deprem gerçeğini haykırıyoruz!'

 TMMOB  Kocaeli  İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcisi Ahmet Kadı ile yönetimi  bugün bir basın toplantısı düzenledi. "Deprem ve Deprem Gerçeği" konulu basın toplantısında konuşma yapan İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Şube Temsilciliği YönetimKurulu Başkanı Ahmet Kadı, “Gebze gibi  sanayinin kalbinin attığı bir yer her zaman deprem riski altındadır. Bu bilinçle biz her zaman olduğu gibi şimdi de bugün de uyarımızı yapmak istiyorum. Bölgemiz deprem kuşağında ve her zaman büyük depremlere hazır olmalıyız" dedi.

YETKİLİLER BİZİ DEĞERLENDİRMELİ

Bugün bölgemizde 1.000 üyeli bir Oda Temsilciliği olarak kamu kuruluşlarının deprem konusunda yapacakları çalışmalar için hazır olduklarını bir kaz daha üstüne basa basa aktaran TMMOB Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcisi Ahmet Kadı, " Biz bölgemizdeki risk taşıyan yapıların tespitinde, başta kamu kurumları, hastanelerimiz ve okullarımız olmak üzere  göreve hazırız. bizim bu isteğimiz değerlendirilmeli. Ancak  şifahen başvuru yaptığımız  bazı kurumlarımızdan ne yazık ki aynı isteği ve yanıtı göremiyoruz" dedi.

BÖLGEMİZİN YARISI DEPREM RİSKİ ALTINDA BULUNUYOR! 

Kadı: "Gebze Bölgesi bildiğiniz gibi bünyesinde onlarca Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyet gösterdiği bir bölgedir. Olası depremde eğer buraadaki sanayinin devre dışı kalması demek, İstanbul'un devre dışı kalması demek. İstanbul'un devre dışı kalması demek, Türkiye'nin ekonomik anlamında Allah korusun çökmesi demektir. O yüzden  biz bölge mühendislerinin depreme karşı yapıların güçlendirilmesinden faydalanılmasından yanayız. Biz her türlü katkıya hazırız. Bizim üzerimize düşen ne vazife varasa gerçekten yapmaya istekliyiz.  Gebze'ye bakınca 1999 Gölcük depremini yaşıyan yapıların yarısından fazlasında biz risk görüyoruz. Aynı şeyi 1999 döpreminden sonra deprem yönetmeliğine göre yapılan yapılarda yok. Bunlarda sıkıntı yok. Ancak söyleyelim ki,   büyük depremden önce denetimsiz, mühendislik hizmeti görmemiş yapı stoku ise neredeyse yüzde 50 civarındadır" dedi. . Gebze’nin nüfusunun yarısı riskli bölge içerisinde kalıyor. Bireysel olarak insanları donatmak zorunda hissederek kendimizi belirli eğitimler verdik. Depremden sonraki en önemli olay bireyin kendi kendine yetebilmesi. Deprem anında ve sonrasında nasıl davranmamız gerektiğini Gebze kamuoyuna anlattık. Türkiye’nin en iyi afet yönetimcilerini getirdik. Kağıt üzerinde teorik olarak her şey tamam; ancak artık uygulamaya geçilmeli.

HİÇ BİRİMİZE, KİMSEYE , ÇOCUKLARIMIZA BİR ŞEY OLMASIN İSTİYORUZ!

İstiyoruz ki Allah korusun geliyorum diyen bir olası deprem felaketinde  hepimize, çocuklarımıza bir şey olmasın, hiç kimsenin burnu kanamasın istiyoruz. Yerel yönetimlerde artık elini taşın altına koymalı. Gerçek şu ki hiç istemesek de yaşayacağımız deprem senaryoları hiç hoş değil. Bu anlamda son dönemde yaşadığımız depremlerle ne kadar hazırlıksız olduğumuzu gördük. Depremlerin ardından biz vatandaşlarımızın mühendis gözüyle yapılarını inceletmelerini istedik ancak geri dönüşüm olmadı. Biz şifahen başvuru yaptık söyledik, ancak yazılı değil elbette bazı kamu kurumlarını elden geçirmek istedik. ne yazık ki kibar bir dille bu taleplerimiz geri çevrildi. İnsanların cesetlerini o yapının içinden çıkarmak zorunda kalırız." dedi.

GEBZE'DEKİ METRUK YAPILARLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YOK!

İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Şube Temsilciliği YönetimKurulu Başkanı Ahmet Kadı, 1999 depreminin ardından halen el atılmamış bir çok metruk yapıının olduğunu da ifade ederek, "Depremle ilgili çalışmalarımız sahaya yansımıyor. Ne yazık ki Gebze’deki metruk yapılarla ilgili haenüz elle tutulur bir çalışma yok. İnsan metruk yapıların önünden geçmeye korkuyor. Biz yetkililerden bir çalışma  isteği ile çalışma teklifi bekliyoruz. Feilaketler olmadan önce önlenmeli" şeklinde konuştu.

"1.000 İNŞAAT MÜHENDİSİ, DEVLETİN  DEPREM ANALİZİ ÇALIŞMASINA HAZIR!"

Kadı, gazetemizin, " 1999 depreminden hasar alan binaların sayısı ne kadar elinizde bir veri var mı bu konuda?" ki sorumuza ise: " Hayır elimizde hasarlı yapılarla ilgili bir kesin sayı yok ancak önemli oranda olduğunu biliyoruz ve bunlarla ilgili ne gerekiyorsa artık yapılmalı. Ve son olarak diyoruz ki,  yarın bu konuda çok geç olabilir. Biran önce riskli zemin ve yapılarla ilgili bir çalışmanını yapılmasını istiyoruz ve biz de bölgemizdeki 1.000 mühendis ile birlikte bu çalışmaya hazırız"" şeklinde cevap verdi. YILMAZ IŞIK

banner148
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku