YAŞAM:
Eski bakan yardımcısı, Kartepe'de nikah tazeledi

Alaattin Büyükkaya’nın Maşukiye’deki evinin bahçesinde gerçekleştirilen buluşmaya İzmit’ten çok sayıda isim katıldı:

İZMİT’TEN KATILANLAR

Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, eşi Emine Uzunhasanoğlu, kızı Nihal Uzunhasanoğlu, Platform Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar ve eşi Nursel Okyar ve kızları Zeynep Gökçen Okyar, Gül-Selçuk Arslan, Dr. Fatma-Dr. Oktay Taşolar, Nurdan-Harun Reşit Kocagöz, Neslihan-Şerif Hüseyin Ayaz, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Lütfiye Ünlü katıldı.

İSTANBUL’DAN KATILANLAR

İstanbul’dan ise Hilal-Necati Büyükkaya, Yeliz-Mustafa Büyükkaya, Canan-Tolga Büyükkaya ve çocukları İdil – Alp Büyükkaya, Betül-İbrahim Delibalta ve çocukları Sena ve Kerem Delibalta, Vildan-Kemal Çiçek, Serra-Cihan Çiçek ve çocukları Ela Çiçek, Nurcin-Çağlar Çiçek ve çocukları Irmak ve Deniz Çiçek, Handan-Musa Yağmurlu, Beşire-Ömer Lütfü Arslan, İncilay-Fikri Arslan, Gülhan-Metin Özler, Fatma-Mesut Uğur, Mürvet-Şükrü Bayram, Şirin Özler, Ayşe-Nafiye Sobacı, Ayşe-Cemal Cirit, Ayten-Nuri Leblebici, Metin Tütüncüler, Elvan-Levent Bozyiğit, ananeleri Demet Bozyiğit, Hülya-Mehmet Aydoğdu, Banu-Süheyl Konulsay katıldı.

SAKARYA’DAN KATILANLAR

Sakarya’dan ise Halime-Mustafa Toka ve kızları Ayşegül Toka, Huriye-Necati Pilavcı katıldı. Programda bazı konuklar hatıra ve temennilerini paylaştı.
Platform Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar ise hazırladığı 294 sayfalık “İYİ BİR DOSTLA YÜRÜMEK -Hele O; zarif ve nezaketli bir insan Dr. Alaattin Büyükkaya olursa!..” başlıklı kitabını Dr. Alaattin Büyükkaya’ya takdim etti. Eczacı Selçuk Arslan ise uzunca ve teferruatlı şekilde anlatılan Hayat Ağacı tablosu hediye edildi.

HABERSİZDİLER

Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu’nun hazırladığı kutlamaya Büyükkaya çifti hiçbir hazırlıkları olmamasına rağmen sürpriz tiyatral kısmında başrolü uyum içinde ve çok başarılı şekilde oynadı. Büyükkaya çiftinin evlatları ve torunları 50 yıl önceki nikâhta bulunamadıkları için Kocaeli Müftülüğü nikâh işlerini yapan imam-hatip Şerif Hüseyin Ayaz nikahı tazeledi. Senaryodan habersiz olan Müjgân-Alaattin Büyükkaya çifti hocanın yanına çağrıldı. Şaşkınlık içinde ikisi farklı köşelerden hocanın yanına geldiler. Arkasından evlatları, gelini, damadı ve tüm torunları şahit oldular. Arkasından nikâh duası okundu, davetliler âmin diyerek iştirak ettiler. Nikâh pastası getirildi ve kesildi.

ÇOCUKLARININ 23.EVLİLİK YILDÖNÜMÜ

İkinci sürpriz ise Müjgân-Alaattin Büyükkaya’nın ABD’de yaşayan kızları Betül ile damatları İbrahim Delibalta çiftinin 23. evlilik yıldönümü pastasının kesilmesi oldu.
Nikah ve ikramlardan sonra KOÜ Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölümü 2.sınıf öğrencisi İrem Özyurt ve Yüksek Lisans öğrencisi Ömer Faruk Kaçar birçok türküyü seslendirdi.

ALAATTİN BÜYÜKKAYA KİMDİR?

1950 Tokat doğumlu.
İlk, orta ve lise tahsilini memleketinde tamamladı.
1973 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu.
İngiltere ve Fransa'da sigortacılık konusunda eğitim aldı.
1973-1978 yılları arasında Başbakanlık Sigorta Denetleme Kurulunda çalıştı.
Sırasıyla İmtaş Sigorta Şirketi'nde Genel Müdür Yardımcılığı, Aksigorta Genel Müdürlüğü ve Merkez Sigorta Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.
Ayrıca İzmir Ticaret Odasında Ekonomi Danışmanlığı görevini yerine getirdi.
1995 yılında Merkez Sigorta'daki hisselerini sattıktan sonra sigorta konusunda danışmanlık, risk yönetimi, sigorta brokerliği, acentecelik de yaptı.
Sigortacılık ve ekonomi alanlarında 200'ün üzerinde makale yazdı.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Alaattin Büyükkaya, 22. Dönem İstanbul Milletvekili olarak da görev yaptı.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku