YAŞAM:
Ballıkayalar Tabiat Parkı elden gidiyor

Gebze'ye bağlı Tavşanlı Köyü sınırları içerisinde bulunan ve içinde yüzlerce yaban hayvan ile bitki türüne evsahipliği yapan "Tabiat Parkı ve Doğal Sit Alanı" ilan edilen Ballıkayalar Vadisi  son otoyol projesi ile yok olma tehlikesine girdi. Daha önce  üst kısma  Mermerciler Sanayi bölgesi kurulduğu için  vadiyi besleyen su kaynakları büyük ölçüde kesilen  1. derecede Doğal Sit alanı olan bölge bu kez otoyol projesi  tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKMADI

İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Osmangazi Köprüsü arasındaki otoyol bağlantısı entegreli olarak projelendirilen Kuzey Marmara Otoyol Projesinde  yol geldi dayandı Ballıkayalar önünde durdu. Projede Vadi içinden yol geçirilmesi isteği ilk önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gitti ve bakanlık buna jet hızıyla onay verdi. daha sonra konu Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'ne intikal etti. Büyükşehir Belediye Meclisi de geçtiğimiz hafta aldığı bir kararla vadi içinden otoyol geçmesine  muhalefetin şerhi, iktidar meclis üyelerinin tam onay vermesi ile karara bağlandı.

Bu kararla ilk etapta yüzlerce kmuş türünün tünediği 17 bin ağaç kökünden yol için kesilecek.

KUŞLARIN GÖÇ GÜZERGAHI ÜZERİNDE BULUNUYOR.

Dağcıların ve turistlerin antrenman sahası olarak da bilinen bölge ayrıca onlarca çağlayana, mağaralara ve dik kayalıklara da sahip bulunuyor.

 Ballıkayalar Vadisi ayrıca Afrika- Avrupa arasındaki göç kuşları popülasyonunun da geçiş güzergahı üzerinde bulunuyor.

Koruma kurullarının da olumsuz görüş belirttiği otoyol kararı eğer durdurulamazsa milyonlarca yıl önce oluşun ve milyonlarca yıl korunan bir tabiat harikası da devlet eliyle tarihe karışmış olacak. YILMAZ IŞIK

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku