YAŞAM:
Bölgemizde bazı yerlerde domatesler aniden kurudu!

Gebze'nin bazı köylerinde eskisi kadar olmasa da az da olsa tarımcılık yapılıyor. Hayvanlığın bitme noktasına geldiği köylerde vatandaşların bazıları hem sera tarımcılığı hem açıkta tarımcılık yapıyor. Ancak   bölgede tarımcılıkla uğraşan bazı vatandaşlar yetiştirmiş oldukları sebzelerden özellikle domateslerde ani kuruma meydana geldiğini buna bir anlam veremediklerini söylediler. Gebze Kadıllı'da  tarımcılık yapan Ahmet Özyurt isimli çiftçimiz özellikle açık alandaki taralasında yetiştirdiği sebzelerden domateslerde ani kuruma meydana geldiğini belirterek , " Bahçemdeki domatesler iyiydi. Geçen hafta buraya düşen yağmurdan sonra bu hale geldiler. Belki serada olsa böyle olmazdı ama domateslerin yapraklarını bir şey yaktı buna anlam veremedik" dedi.

Özyurt; " Bu durum tarlamdaki patlıcan, biber gibi sebzelerde yok, ancak geçeen gün  yağan yağmurun ardından domateslerimin yaparakaları anıında karardı sonra da kurudu. buna bir anlam veremedik. nedenini de bilmiyoruz. Yağan yağmur mu asitli ki daha hassas olan domatesi etkiliyor bilmiyoruz, uzmanların bir incelemesi lazım" dedi.YILMAZ IŞIK

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku