YAŞAM:
Bilim adamları uyardı: İkinci Tunguska olayı yaşanır mı?

1908 yılında Sibirya’nın orta kesimlerinde Tunguska Irmağı yakınlarında, Londra’dan daha büyük bir alan dümdüz olmuş ve 80 milyon ağaç yok olmuştu. Kesin olmayan verilere göre ise; bu facia, bir kuyruklu yıldız parçasının havada infilak etmesine bağlanıyor.

Tunguska Vakası olarak anılan ve şans eseri can kaybının yaşanmadığı bu olayın bin yılda bir yaşanabileceği düşünülürken, bazı araştırmacılar, buna benzer bir şeyin çok yakında meydana gelebileceğine inanıyor.

Dünya, Taurid göktaşı yağmurunun merkezine 28 Haziran’da 1975 yılından bu yana en yakın pozisyonda olacak.

New Mexico ve Western Ontario üniversitelerinden araştırmacılar, 1908’deki faciaya benzer bir olayla karşı karşıya kalabileceğimizi düşünüyor.

Tunguska, Rusya’nın Krasnoyarsk Krayı bölgesinde yer alır. Yaşanan Tunguska olayı başta bilim adamları olmak üzere Dünyadaki birçok insanın dikkatini çekmiştir.

Tunguska Olayı

Sibirya’nın orta kesimlerinde bulunan Podkamennaya Tunguska Irmağı yakınlarında meydana gelen büyük gök patlamasına Tunguska Olayı adı verilmiştir. Tunguska Olayı, 30 Haziran 1908 yılında meydana gelmiştir. Patlamanın şiddeti, yaklaşık 10-15 megatonluk bir dinamit kütlesinin patlama şiddetiyle aynı değerde ölçülmüştür. Patlamaya bir kuyruklu yıldız parçasının veya asteroitin havada patlamasının sebep olduğu düşünülmektedir. Ancak bu kesinleşmiş bir bilgi değildir. Ortaya atılan varsayımlara göre cisim atmosfere yaklaşık 100.000 km/sa hızla girmiştir ve ağırlığı 100.000 ile 1.000.000 ton arasındadır. (biobilgi.com)

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku