YAŞAM:
Macaristan Cumhurbaşkanı Novak Kocaeli'de

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, bugün bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla Kocaeli’ye geldi. Cumhurbaşkanı Novak ilk olarak, 1999 Gölcük depreminde arama-kurtarma çalışmalarına katılan Macaristan’ın kahraman köpeği Mancs’ın  İzmit Pişmaniyeciler Meydanı’da yapımı gerçekleştirilen anıtını ziyaret etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen programa; Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri katılım sağladı.

“BAŞARILI İLİŞKİLER YÜRÜTTÜK”

Programda ilk olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bugün 99 depreminde Kocaeli’deki kurtarma faaliyetlerine katılmış olan Mancs’ın heykelinin yapımı ayrı bir önem taşıyor. Mancs’ın sahibi ve ekibindeki arkadaşlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ülkelerimizdeki dostluk anlaşmalarının 100’üncü yılını yaşıyoruz. Şimdiye kadar başarılı ilişkiler yürüttük. Kocaeli bu konuda en güçlü şehirlerden bir tanesi olacak. Bu konuda iyi niyetimizi belirtmek isterim. Yaşadığımız felaketlerde bizleri yalnız bırakmayan Macar dostlarıma teşekkür ederim. Bu çalışmada emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ederim” dedi.

“CESARETİN SEMBOLÜ”

Ardından konuşan Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremleri hatırlatarak başladığı konuşmasında, “6 Şubat’ta her şey değişti alt üst oldu. Bu felaketlere engel olamayız ama sonrasında nasıl hareket ettiğimiz çok önemlidir. Bu büyük depremin ardından da Macarlar koştu yardıma. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beni davet ettiğinde henüz deprem olmamıştı. Arama kurtarma ekiplerimiz Kahramanmaraş depreminde bölgeye gitti. 35 kişinin hayatını kurtardı. Ölüm sayısına göre 35 çok az diyebiliriz ama tek bir can dünya anlamına gelebilir anne ve babalar için. Mancs’ın heykeli de bizim için yardımseverliğin, özverinin, cesaretin sembolü oldu. Bunlar bizler için çok önemli değerler. Türkiye’ye 105 ton ilaç malzemesi desteği sunduk. Aram-kurtarma görevlilerine şükran duyuyorum. Türk-Macar ilişkilerinin 100’üncü yılını kutluyoruz bu sene. Diliyoruz ki bu güzel ilişkiler en az bir yüzyıl daha sürsün” ifadelerini kullandı. Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, programın ardından Sekapark’ta bulunan Thoköly İmre Anı Evi’ni ziyaret etti.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku