Kocaelili Pehlivanlar da Kırkpınar'da

Büyükşehir Kağıtspor Kırkpınar yolcusu

Türk güreşinin en büyük organizasyonu tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri için kısa bir süre kaldı. Bu yıl 658’ncisi düzenlenecek olan Kırkpınar yağlı güreşleri, üç gün sürecek. 5-7 Temmuz tarihleri arasında Edirne Sarayiçi’nde düzenlenecek olan Geleneksel Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı güreşleri için hazırlıklarını tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor yağlı güreşçileri Edirne’ye gitti. Türkiye'nin en büyük yağlı güreş organizasyonu olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, 40 pehlivan ile katılıyor. Kağıtsporlu pehlivanlar Kırkpınar’a baklava ikram edilerek uğurlandı.

“BİZE İNANIN, ALTIN KEMER İNŞALLAH KOCAELİ’NİN OLACAK”

Kağıtspor’un yağlı güreş takımının kaptanı ve aynı zamanda Başpehlivanlıkta Güreşen Faruk Akkoyun, Kırkpınar öncesi açıklamalarda bulundu.; “Sezona geleneksel güreşler ile başladık, orada eksiklerimizi görüp ilimizde Kırkpınar öncesi yaptığımız kampta eksiklerimizi tamamladık. Her başpehlivanın olduğu gibi benim de hedefim altın kemeri almak. Geçen sene talihsiz bir sakatlıkla çeyrek finalde maçtan çekilmek zorunda kaldım. Bu sene yarım kalan işimi tamamlamak istiyorum. Bu sene Tanju ile beraber iki Kocaelili olarak Kırkpınar’da ilimizi temsil edeceğiz.Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederim. Bizi destekleyenlerden, tüm Kocaelilerden ricamız dualarını ve desteklerini bizden esirgemesinler” dedi.

HEDEFİM İLK SENEMDE ALTIN KEMER

Bu sene ilk defa Başpehlivanlıkta güreşecek olan Kağıtsporlu Tanju Gemici ise 8 ay gibi uzun bir süredir bu güreşlere hazırlanıyor. Gözünü altın kemere diken Gemici; “Sezon başında düzenlenen geleneksel güreşlerde Kırkpınar’da kemer takmış isimleri yendim. Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil gibi. İnşallah Kırkpınar’da başpehlivanlık boyunda güreştiğim ilk senemde altın kemeri Kocaeli’ne getirmek istiyorum. Kulüp başkanımız Sayın Dr. Ali Yeşildal ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

HER BOYDA İDDİALIYIZ

Kağıtspor Yağlı Güreş Antrenörü Abdülhamit Altun ise “Minikten baş pehlivanlığa kadar her kategoride 658. Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşlerine katılacağız. Her konuda hazırlıklarımızı yaptık. Başpehlivanlıkta bu sene iddialıyız. İnşallah bu sene altın kemeri Kocaeli’ne getireceğiz. Bunun yanında bu sene başaltında iddialı sporcularımız var. İnşallah Kocaeli’nin baş pehlivan sayısını da arttıracağız” ifadesini kullandı.

GÜREŞ BRANŞIN’DA 600 ALTYAPI SPORCUMUZ VAR

Kağıtspor Genel Sekreteri Bekir Köksal; “Bu yıl Kırkpınar’da iddialıyız. İddiamızın sebebi 1 yıl süren hazırlığımız. Her boyda sporcularımız bir üst boya atlamak ve Kırkpınar tarihine adlarını yazdırmak için mücadele edecek. Şimdiden güreşen tüm sporcularımıza başarılar dilerim” açıklamasında bulundu.

BAŞPEHLİVANLIĞA YÜKSELMEK İÇİN GÜREŞECEKLER

Türkiye’nin en iyi başpehlivanının belirleneceği Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde güreşçiler Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri şampiyonluk için er meydanına çıkacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’lu Abdülhamit Altun, Emre Gürbüz, Ercan Gençdoğan, Ali İmamoğlu, Rıfat Poyraz, Mustafa Arslan, Abdülrefik Öner, Hamza Özkaradeniz ve Abdullah Kaçmazoğlu Başaltında Başpehlivanlığa yükselmek için Özer Ay, Tunahan Özgül, Zafer Dama, Mehmet Budak ve Muhammet Emin ise Başaltı boyuna çıkmak için mücadele edecek.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Türkiye Şampiyonası'nda Kocaelili sporculardan...
Kocaeli il karması karate kız ve erkek takımları, Anadolu Yıldızları Türkiye Şampiyonası'nda büyük...

Haberi Oku