SİYASET:
CHP'den Şehir Hastanesi sorusu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısı, bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştirilen mecliste 103 gündem maddesi görüşüldü.

ÖZMURAL, “UÇURUMA YUVARLANDI”

Meclisin CHP’li meclis üyesi Ünal Özmural, “İZAYDAŞ’ın iç işleri ile ilgili sorunlar var. Bunlardan en temeli iç ulaşım. İzmit Belediyesi’nin bir aracı  200 metrelik bir uçuruma yuvarlandı. Orada bazı sıkıntılar var. Genel müdüre ilettik. Alınması gereken tedbirler ile ilgili önerileri sunduk. Bu kaza yaşandıktan sonra iç işleyişte yolların dar ve kaygan olmasından dolayı araçların kayması söz konusu. Bir buçuk ay sonra Büyükşehir’in aracı benzer bir kaza yaşadı. Potansiyel kaza olma ihtimali olan bir yer. Buranın bir an önce zeminin düzeltilmesi ve bariyerler yapılmasını rica ediyoruz. Yalnız bizim araçlarımız değil diğer araçlar da sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

SARAÇ, “KAZA YOLLA İLGİLİ DEĞİL”

Özmural’a cevap veren İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, “Ünal başkanın bizim ziyaret etti doğrdur. O yolun oturmasını bekledik. 2 hafta kadar önce yol bitti. Bariyerler konuldu. Kaza yol ile ilgili değil, hızlı gitmek ile ilgili” ifadelerini kullandı.

TAŞDEMİR, “YOĞUN TALEP VAR”

Mecliste söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “4 yılda yüzlerce önerge sunduk. Daire başkanlarımızla sahadaki sorunları çözüyoruz. Her gün vatandaştan talep geliyor. Çözüm noktasında o uyum var. Bazı sorunların da burada dile getirilmesini istiyorlar. Gebze’den hasta vatandaşlarımızın Şehir Hastanesi’ne gelmesi çok zor. O bölgelerden yoğun bir talep var. Ücretsiz ve aktarmasız bir ulaşım sistemi kurulmasını istiyorlar” dedi.

BÜYÜKAKIN, “KAYNAK İSRAFI OLUR”

Taşdemir’e cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bize de geliyor bu talepler. Yarım saatte bir kalkan tarifeli bir otobüsün kaç yolcu taşıyacağına dair çalışmaları yapıyorlar. Şu an aktarmalı sistemin daha uygun olduğunu gördük. Doğrudan seferlerin rasyonel sonuçlar ortaya çıkarması halinde değerlendirilir. Taramvay bittiğinde belli bir noktadan tramvaya getirip oradan taşıma şeklinde olacak. Şu otobüslerin dolmaması bir kaynak israfı olur. Verdiğimiz kararların hepsi bir bütçe harcaması. Bir tahsis kararı bu. Bu kadar fazla şehir hastanesi seferi sayılarla rasyonel değil. İlerleyen süreçlerde artarsa değerlendirilir. Şu an yolcu sayısını izliyoruz. Her noktadan hastaneye geçiş bahsettiğimiz rakamlarda değil” şeklinde konuştu.

TANIŞ, “İHTİYAÇ MESELESİ”

Meclisin CHP’li üyesi Orhan Tanış ise, “ Vatandaş tek araçla hastaneye ulaşma talebinde haklılar. Çünkü hastaları var. O anlamda farklı bir çalışma yapılması gerekiyor. Bunun çalışması yolcu sayılarına bakılarak yapılır. Bunun önemli bir ihtiyaç meselesi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü...
Milletvekili Doğan Demir, seçim öncesi kaldırılacağı sözü verilen mülakat uygulamasını hatırlatarak...

Haberi Oku