Kategoriler

GTÜ'den gençlere davet

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), bilimi kampüs dışına taşıyan yeni bir inisiyatifi hayata geçirdi. Lise öğrencilerini bilimsel dünyayla buluşturmayı amaçlayan “Bilim İletişim Ofisi” 11 Haziran 2025 tarihinde GTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü'nde düzenlenen bir tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak.

GTÜ’den Liselilere Bilim Köprüsü: Bilim İletişim Ofisi Tanıtımı
Tarih: 11 Haziran 2025 | Saat: 13.00 – 16.00                 

Yer: GTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), bilimi kampüs dışına taşıyan yeni bir inisiyatifi hayata geçirdi. Lise öğrencilerini bilimsel dünyayla buluşturmayı amaçlayan “Bilim İletişim Ofisi” 11 Haziran 2025 tarihinde GTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü'nde düzenlenen bir tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak.

Bilim, Okullarla Buluşuyor

Bilim İletişim Ofisi’nin öncülüğünde yürütülecek bu yeni programla lise öğrencilerinin bilimsel farkındalığı artırılacak, öğrencilerin akademik merakları desteklenecek. Program; fizik, kimya, biyoloji, mühendislik, yapay zeka ve sosyal bilimler gibi farklı alanlardaki güncel konuların, alanında uzman akademisyenler tarafından öğrenci düzeyine uygun ve ilgi çekici bir şekilde aktarılmasını hedefliyor.

Öğrenciler hem bilimsel sohbetlere katılacak hem de laboratuvarları gezerek araştırma ortamlarını yerinde deneyimleme şansı bulacak. Akademisyenlerle birebir iletişim kuracak olan gençler, üniversite yaşamı ve meslek seçimleri konusunda da bilinçlenme imkânı elde edecek.

Programın içeriği, katılımcı okulların ilgi ve ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilecek esnek bir yapıya sahip. Böylece öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgisinin sürekli canlı tutulması amaçlanıyor.

 "Bilim Gençlerle Kazanacak"

GTÜ Bilim İletişim Ofisi’nin düzenlediği etkinlikler kapsamında,11 Haziran 2025 tarihinde, Bilimin Kahramanları Derneği iş birliğiyle “Bilim Gençlerle Kazanacak” programı gerçekleştirilecek. Üniversitenin gençlerle bilimi buluşturmayı amaçlayan önemli etkinliklerinden biri olarak öne çıkan program, GTÜ kampüsünde yapılacak. Etkinlikte, fen lisesi öğrencileri Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Uçak Mühendisliği bölümlerinde ağırlanacak. Katılımcılar, öğretim üyeleriyle yapılan bilimsel sohbetlerin yanı sıra laboratuvar gezileri ve atölye çalışmalarıyla dolu, interaktif ve ilham verici bir gün geçirecek.

Bilimle Tanış: Araştırma Staj Programı Devam Ediyor

Bilim İletişimi Ofisi, yalnızca tanıtım ve seminerlerle sınırlı kalmayarak liselilere yönelik daha derinlikli programlar da sunuyor. Lise öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği Bilimle Tanış: Araştırma Staj Programı için başvurular devam ediyor. Program, gençlerin araştırma süreçlerini birebir deneyimlemelerine ve bilimsel düşünce sistemine ilk adımlarını atmalarına olanak tanıyor.

Akademik Vizyon Yazı Dizisiyle Bilim Kamuoyuna Açılıyor

GTÜ’nün bilimsel üretimini kamuoyuna tanıtma hedefiyle başlattığı “Akademik Vizyon” yazı dizisi de Bilim İletişimi Ofisi’nin bir diğer önemli çalışması. Üniversite bünyesinde yürütülen akademik projelerin sade bir dille anlatıldığı bu platform, GTÜ’nün bilimsel kapasitesini geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor.

GTÜ’den Gençlere Davet

Bilimin heyecanını genç nesillere taşımayı misyon edinen GTÜ, yeni dönemde daha fazla okula ulaşmayı ve daha fazla öğrenciyi bilimle buluşturmayı hedefliyor. “Biz yoldayız, okulunuzda görüşmek üzere” çağrısıyla yapılan tanıtımda, eğitim kurumlarına iş birliği davetinde bulunuyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
KÜLTÜR-SANAT
Komek Sepeti, yaz finaline renk kattı
EĞİTİM
1 Kez Görüntülendi.
Çınar Akademi öğrencilerinden gururlandıran başarı
KOCAELİ HABERLERİ
4 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir orman yangınlarına karşı farkındalığı artırıyor
SAĞLIK
Çocuklarda Sıcak çarpmasına dikkat
KÜLTÜR-SANAT
Geleneksel sokak oyunları millet bahçelerine taşındı
SİYASET
4 Kez Görüntülendi.
Birol Elüstü’den Bursa’ya davet var
DARICA
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Bıyık’tan Hacdan dönen Darıcalılara hayırlı olsun ziyareti
YAŞAM
3 Kez Görüntülendi.
KOSKEM, bir haftada 167 canı kurtardı
SAĞLIK
1 Kez Görüntülendi.
Zihinsel yük kadınları sessizce yoruyor!
EĞİTİM
3 Kez Görüntülendi.
GTÜ Aday öğrencileri geleceğe hazırlıyor