Kategoriler

Darıcalı kadınların emeği göz kamaştırdı

Darıca Belediyesi Kişisel Gelişim ve Eğitim Merkezi (KİGEM) bünyesinde faaliyet gösteren kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği “Geçmişten Geleceğe İşleyen Eller” temalı yılsonu sergisi açıldı. Büyük beğeni toplayan serginin açılışını gerçekleştiren Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıcalı kadınları tebrik etti.

Darıca Belediyesi tarafından kadınların sosyal hayata katılmaları ve aile ekonomilerine katkı sunmaları amacıyla Kişisel Gelişim ve Eğitim Merkezi (KİGEM) bünyesinde faaliyet gösteren kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği Giyim ve El Sanatları Sergisi coşkulu bir törenle açıldı. Darıca Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen ve ‘Geçmişten Geleceğe İşleyen Eller’ teması ile Giyim, El Sanatları Sergisi’nin açılışı, Dudayev sahilinde gerçekleştirildi. Sergi açılışına Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da eşi Havva Bıyık ile birlikte katılarak sergiyi gezdi. Açılışa Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Sağdıç, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Takan ve kursiyerler katıldı.

ÜRETEN KADINLARIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİYİZ

Serginin açılışını gerçekleştiren ve kadınları tebrik eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Darıca Belediyesi olarak kadınlara yönelik projeleri çok önemsiyoruz. Projelerimizin merkezinde her zaman kadınlar olmaya devam edecek. Kadınların kendilerini güçlü hissetmeleri ve kendilerini en iyi şekilde geliştirebilmelerine katkı sunmak amacıyla KİGEM ile her zaman yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Mahallelerimizde bulunan KİGEM merkezlerinde kadınlara birçok farklı branşta kurs düzenleyerek eğitim veriyoruz. O eğitimler neticesinde edindikleri beceri ve hünerleri ile 1 yıllık emeklerini bu güzel sergide sergiliyorlar. Birbirinden değerli emek verilmiş eserler bulunuyor. Her bir hanım kardeşimizi el emeği göz nuru eseri için tebrik ediyorum. Bizler her zaman yanınızda olmaya ve üreten kadınları desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

SERGİ BİR HAFTA AÇIK KALACAK

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesilirken Başkan Muzaffer Bıyık, eşi ve davetlilerle birlikte stantları gezerek el emeği göz nuru eserleri incelediler. 1 yıl boyunca devam eden hummalı bir çalışma sonucu ortaya çıkan eserler oldukça beğeni topladı. Protokol bütün stantları tek tek gezerek kursiyerlerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. KİGEM yıl sonu sergisi Darıca sahilinde 1 hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİYASET
3 Kez Görüntülendi.
Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Murat Karaturp ve Yönetimi Kocaeli Tarım fuarı’nı ziyaret etti
DİLOVASI
2 Kez Görüntülendi.
Kayapınar Mahallesi’nde Sanayi Tesisine Tepki: “Yeter Artık! Sanayi Değil, Yaşam İstiyoruz!”
DARICA
2 Kez Görüntülendi.
Darıca’da coşkulu Aile festivali
KOCAELİ HABERLERİ
2 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de tarihi yapılar geleceğe taşınıyor
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Kent Meydanı, 12 Dev Adam'ın final heyecanına sahne oldu
KOCAELİ HABERLERİ
1 Kez Görüntülendi.
Yeşilin kalbinin attığı fuara Büyükşehir damgası
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Muhtarlardan Kocaeli Büyükşehir’e tramvay teşekkürü
KÜLTÜR-SANAT
İzmit Saat Kulesi’nde restorasyon çalışmaları tam gaz
KOCAELİ HABERLERİ
2 Kez Görüntülendi.
Mevlid-i Nebi programında gönülleri ısıtan buluşma
YAŞAM
1 Kez Görüntülendi.
Baraçlı, Bulgaristan’dan gelen soydaş gençlerle bir araya geldi