Kategoriler

İzmit Körfezi'nde gemi yoğunluğu

Ülkenin en büyük limanlarının yer aldığı İzmit Körfezi'nde gemi yoğunluğu dikkat çekiyor. Körfeze girmek isteyen gemiler Hereke'de sıra bekliyor. 2023 yılında ortalama 9 bin 500 gemi İzmit Körfezi'nde bulunan limanlara yanaştı.

Marmara bölgesinin önemli limanlarının yer aldığı İzmit Körfezi'nde gemi yoğunluğu yaşanıyor. Onlarca limanın bulunduğu körfeze girmek için gemiler Hereke'de bekletiliyor.

Balıkçılar da şikayetçi

Deniz üzerindeki gemi yoğunluğundan amatör balıkçılık faaliyetleri de etkileniyor. Hereke Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Kadir Uysal, kooperatif bünyesinde plakalı olarak 17 kayıklarının bulunduğunu ve aktif olarak Körfez'de balıkçılık faaliyetlerini yürüttüklerini belirtti. Uysal, "Demirleme sahası, bize çok yakın bulunuyor. Bu durum, hem avlanma sahamızda hem de yasak olan bölgelerde avlanmamız sebebiyle balıkçılık faaliyetlerimizi aksatıyor ve bazı sıkıntılar oluşturuyor" dedi.

Uysal ayrıca, mevcut alanda 20-25, bazen daha fazla gemi trafiği olduğunu vurgulayarak, bu yoğunluğun balıkçıların avlanmasını engellediğini sözlerine ekledi.

Öte yandan 2023 yılında yaklaşık 9 bin 500 yük gemisi Kocaeli körfezine giriş yapmıştı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
"Kuraklık Ustaları" projesi genç çiftçilerle buluştu
YAŞAM
2 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın’a duygu dolu mektup
SAĞLIK
2 Kez Görüntülendi.
Sindirim problemlerinin sebebi ÇÖLYAK olabilir
SAĞLIK
2 Kez Görüntülendi.
Hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı 7 hasar
YAŞAM
2 Kez Görüntülendi.
Baharın gelişi Kocaeli’nde şarkılarla kutlandı
GEBZE
7 Kez Görüntülendi.
Gebze’de Ulusal Glütensiz yemek yarışması düzenlendi
KOCAELİ HABERLERİ
3 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, vatandaşın en acılı gününde yanında
SİYASET
5 Kez Görüntülendi.
Saadet Partisi Gebze Teşkilatı, Emekliler İçin Ankara yolunda
TEKNOLOJİ
4 Kez Görüntülendi.
Türkiye’nin Havacılık ve uzay vizyonu Gebze Teknik Üniversitesi’nde şekilleniyor
YAŞAM
1 Kez Görüntülendi.
65 yaş üstü vatandaşların yeni huzur durağı