Kategoriler

Dünyanın İlk Güzellik Yarışması Yeniden Yapılıyor

Dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı İDA dağında, Çanakkale (Bayramiç Belediyesi) tarafından 20 Ağustos tarihinde Miss Truva güzellik yarışması düzenlenecek.

Sunumunu Tuğba Özay’ın yapacağı, yerli ve yabancı adayların katılacağı yarışma; İDA Dağında 20 Ağustos’ta, Bayramiç Belediyesi tarafından MissTruva adı ile gerçekleştirilecek...

Hazırlıkların son sürat devem ettiği yarışma öncesi, Bayramiç belediyesi ve sosyal medya tarafından yapılan paylaşımlarda yarışmaya son başvuru tarihinin 10 Ağustos olduğu belirtildi.

20 bin TL ödüllü yarışmaya, yüzlerce başvurunun ardından, 18-25 yaş aralığı seçilecek olan yerli - yabancı toplam 10 adayın katılacağı kampta en az 1.70 cm boy üstünde olanlar elemelere katılabilecek.

17-19 Ağustos arası Hotel Vitanaturalis’ta yapılacak kampın ardından 20 Ağustos Final gecesinde en güzeller asırlar sonra yeniden taçlarını takacaklar.

Belediye Başkanı Mert Uygun “Bayramiç Belediyesi organizasyonunda 20 Ağustos yapılacak yarışma Bayramiç’e renk katacak” dedi.

Mitolojiye damgasını vuran ilk güzellik yarışmasının İda Kazdağlarında gerçekleşmiş olması, Bayramiç’i mitolojik olarak ta ön plana çıkarmaktadır diyerek açıklamada bulunan Bayramiç belediyesi başkanı Mert Uygun; “Kültürel zenginliklerimizi ve tarihimizi uluslararası alanda da duyurmak için bu yıl böylesi güzel bir organizasyon düzenledik. 20 Ağustos’ta Bayramiç’e herkesi bekliyoruz ve bu güzel doğa harikası yeri tanımanızı istiyoruz “ şeklinde konuştu.

İlk güzellik yarışması Hakkında

Dünyanın ilk güzellik yarışması 'İda' diye anılan Kazdağı'ndaki Bayramiç ilçesinin Evciler köyünden 5 kilometre uzaklıktaki Ayazma'da yapıldı. Mitolojiye göre Paris, kendisine dünyanın en güzel kızını vaat eden Venüs'ü (Afrodit) en güzel kadın seçti.

Bayramiç belediyesi hakkında

Tarihi ve doğal dokuya özen gösteren, Çağdaş ve fiziksel mekânları tasarlayan, Sosyal ve kültürel etkinliklerde aktif rol alan, Katılımcı demokrasi ve yönetişim ilkesine bağlı yerel yönetim anlayışı ile hareket eden, Yasal düzenlemelerin vermiş olduğu görev, yetki ve sorumluluk bilinciyle çalışan bir belediye. Ekonomik, sosyal, kültürel ve kamusal çevreyle bütünleşmiş üniversitesiyle, Doğasına, tarihine özgü efsaneleşmiş değerleriyle, Yerel, ulusal, uluslararası sorunlara duyarlı sivil toplum kuruluşlarıyla, Eğitimli, kültür düzeyi yüksek ve mutlu vatandaşlarıyla, Ulusal ve uluslararası katılımlı, sürekli yinelenen festivalleriyle, Turizm, kültür, eğitim, doğa, çevre bilim dostu ekonomik sektörleriyle, Gelenekselliği ve modernizmi estetiğe yansıtan mimarisi bulunan bir ilçe Bayramiç…

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
98 Kez Görüntülendi.
Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma tarihe karışacak
KOCAELİ HABERLERİ
64 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin istiyoruz
YAŞAM
79 Kez Görüntülendi.
KO-MEK yeni döneme hazır
GEBZE
61 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
KÜLTÜR-SANAT
27 Kez Görüntülendi.
Değirmendere’de muhteşem konser
YAŞAM
94 Kez Görüntülendi.
Hürriyet’ten Ercan’a hayırlı olsun ziyareti
SİYASET
43 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü hatırlattı
KÜLTÜR-SANAT
44 Kez Görüntülendi.
Trabzonlular festival gelirini SMA hastasına bağışladı
KÜLTÜR-SANAT
38 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi 1000 kişilik kadın korosu kuruyor!
EĞİTİM
17 Kez Görüntülendi.
Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti