Kategoriler

Toprak Dede ve Yaprak Dede’nin isimleri ölümsüzleştirildi

Gölcük’teki Nihavend Çay Bahçesi ağaçlandırma alanına Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede Ali Nihat Gökyiğit Korusu adı verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TEMA Kocaeli Şubesi tarafından ağaçlandırılan alana Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede Ali Nihat Gökyiğit Korusu adı verildi. Gölcük’te düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar, ellerindeki dövizler ve geri dönüşümden kazandırdıkları kıyafetlerle çevrenin önemine dikkat çekti.

ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ KATILDI

Kazıklı Kervansaray Nihavend Çay Bahçesi ağaçlandırma alanında düzenlenen törene Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, Gölcük Kaymakamı Yusuf Özdemir, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tekdaş ve TEMA Vakfı Kocaeli Şubesi Başkanı Nermin Tol’un yanı sıra çok sayıda ana ve ilköğretim okulu öğrencisi katıldı.

İSİMLERİ SONSUZA DEK YAŞAYACAK

Programda konuşan Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, Toprak Dede ve Yaprak Dede’nin isimlerinin yaşatılmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Soydabaş ise Büyükşehir tarafından yapılan çalışmalarla yeşil alan miktarının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Toprak bilincinin oluşturulmasında büyük emeği olan iki önemli şahsiyetin adlarının yaşatılmasına vurgu yapan Başkan Vekili Soydabaş, Karaca ve Gökyiğit Korusu’nun kent sakinlerine hayırlı olmasını diledi.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN 13 M2’NİN ÜZERİNDE

Çok sayıda doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Kocaeli’nin kişi başına düşen yeşil alan miktarı her geçen gün artıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sonucu 2022 yılı sonu itibariyle kişi başına düşen yeşil alan miktarı 13 metrekarenin üzerine çıktı.

KOCAELİ’DE YEŞİL ALAN 32 KAT ARTTI

2004 yılında Kocaeli’de kişi başına düşen yeşil alan miktarı yalnızca 0,4 metrekareydi. Aradan geçen 18 yıllık süreçte kişi başına düşen yeşil alan miktarı 32 kat artarak 13,05 metrekareye ulaştı. Millet bahçelerinin yanında çok sayıda park inşa eden, kent sakinlerini yeşille buluşturan farklı projelere imza atan Büyükşehir’in İzmit Millet Bahçesi, Karamürsel Millet Bahçesi, Derince Sağlıklı Yaşam Parkı gibi dev projelerinin yapımı ise sürüyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’nin yeni alev savaşçıları hazır kıta
EĞİTİM
6 Kez Görüntülendi.
Gençlere online staj imkânı
KOCAELİ HABERLERİ
3 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den kurban kesim elemanı kursu
TEKNOLOJİ
5 Kez Görüntülendi.
GTÜ'de Havacılık ve Uzay zirvesi’nde Türkiye’nin gelecek vizyonu konuşuldu
KÜLTÜR-SANAT
4 Kez Görüntülendi.
Gebze KAI Derneği'nden anlamlı Anneler günü etkinliği
KÜLTÜR-SANAT
5 Kez Görüntülendi.
CHP’den Gebze KAI Derneği'ne ziyaret
YAŞAM
4 Kez Görüntülendi.
Aslantaş’dan Anneler günü mesajı
GEBZE
8 Kez Görüntülendi.
Gebze Ticaret Odası, Kentsel dönüşümde güçlü adımlar atıyor
KÜLTÜR-SANAT
8 Kez Görüntülendi.
Gebze KAI Derneği'nde başkanlık devir teslimi gerçekleşti
GEBZE
12 Kez Görüntülendi.
Birol Elüstü'nün açılışına siyaset akın etti