Kategoriler

Zabıta fiyat farkına karşı teyakkuzda

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kent genelindeki marketlerde raf ve kasa fiyatlarını karşılaştırmak amacıyla teyakkuzda

Kocaeli genelinde yer alan marketlerde vatandaşın mağduriyet yaşamasını önlemeyi hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Kocaeli genelinde yer alan marketlerde fiyat etiketi, son kullanma tarihi, kasa ve reyon arasındaki fiyat farkıyla ilgili denetimler aralıksız devam ediyor. Ekipler marketlerde raf ile kasa fiyatları arasında fark bulunması durumunda tutanak tutuyor.

HER İLÇEDE DENETİM

Gün ve saat belirtmeden habersizce yapılan denetimler son olarak Derince, Körfez, İzmit, Kandıra, Gebze ve Karamürsel ilçelerinde devam etti. Bu ilçelerde hizmet veren yerel ve zincir marketlere yönelik seri denetimlerde bulunuldu. Fiyat artışı, son kullanma tarihi, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlık gibi birçok konuda incelemede bulunan ekipler, oluşabilecek haksız uygulamalara karşı market yetkililerini uyardı.

 

UYGULAMA DEVAM EDECEK

Denetleme yaptıklarım marketlerde vatandaş gibi alışveriş yapan Zabıta ekipleri, faturaları da ayrıntılı bir şekilde inceleniyor. Reyon etiketi ile kasadaki fiyatlar karşılaştırılıyor. Denetimlerde raf ile kasa fiyatları arasında farklılık tespit edilmesi durumunda tutanak tutuluyor ve bu tutanak İl Ticaret Müdürlüğü’ne gönderiliyor. Müdürlük tarafından ilgili firma veya marketlere cezai işlem uygulanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, kent genelinde yerel ve zincir marketlere yönelik seri denetimlerine devam edeceğini bildirdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
89 Kez Görüntülendi.
Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma tarihe karışacak
KOCAELİ HABERLERİ
61 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin istiyoruz
YAŞAM
71 Kez Görüntülendi.
KO-MEK yeni döneme hazır
GEBZE
59 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
KÜLTÜR-SANAT
27 Kez Görüntülendi.
Değirmendere’de muhteşem konser
YAŞAM
90 Kez Görüntülendi.
Hürriyet’ten Ercan’a hayırlı olsun ziyareti
SİYASET
38 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü hatırlattı
KÜLTÜR-SANAT
40 Kez Görüntülendi.
Trabzonlular festival gelirini SMA hastasına bağışladı
KÜLTÜR-SANAT
35 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi 1000 kişilik kadın korosu kuruyor!
EĞİTİM
16 Kez Görüntülendi.
Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti