Kategoriler

Bulgaristan, 14 günlük karantina uygulamasını, sadece 8 ülkeye uygulayacak

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi Doç. Dr. Angel Kunçev, Ulusal Koronavirüs Kriz Masasının gazetecilere verdiği brifing sırasında, ”Stockholm'daki Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin verilerine dayanarak AB, Sırbistan ve Kuzey Makedonya'dan ülkemize giriş yapan Bulgaristan ve yabancı uyruklu vatandaşlar için 14 günlük karantina uygulamasının kaldırılmasını önereceğiz” diye bildirdi.

Kırcaali Haber Gazetesi'nin haberine göre, Bulgaristan Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi Doç. Dr. Angel Kunçev, Ulusal Koronavirüs Kriz Masasının gazetecilere verdiği brifing sırasında, ”Stockholm'daki Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin verilerine dayanarak AB, Sırbistan ve Kuzey Makedonya'dan ülkemize giriş yapan Bulgaristan ve yabancı uyruklu vatandaşlar için 14 günlük karantina uygulamasının kaldırılmasını önereceğiz” diye bildirdi.

14 günlük karantina uygulaması, yalnızca son 2 hafta içinde en çok vakaların tespit edildiği 8 ülkeden giriş yapanlara uygulanacaktır. Bu ülkeler İsveç, Birleşik Krallık, Belçika, İrlanda, Portekiz, İspanya, Malta ve İtalya’dır.

Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi, ”İkinci hafta İsveç, koronavirüs vaka sayısının en yüksek olduğu ülkedir. Dün İsveç’te yeni vaka sayısı 629 olup son 24 saatte 46 ölüm gerçekleşti. Bir karşılaştırma yapacak olursak Danimarka'da yeni vaka sayısı 46 olup son 24 saatte 3 ölüm gerçekleşti” diye bildirdi.

Dün Hırvatistan (1), Yunanistan (3) ve Bulgaristan (8) olmak üzere üç Balkan ülkesinde vaka sayısı 10’dan azdı. Aynı zamanda Kuzey Makedonya'da 38, Arnavutluk'ta 26, Bosna-Hersek'te 27, Sırbistan'da 25, Romanya'da 197 ve Türkiye'de 1182 vaka bildirildi.

Doç. Dr. Kunçev, “COVID-19’un Bulgaristan ve Balkan bölgesinde yayılımı giderek azalıyor, bu da muhtemelen haziran ayının ilk yarısında Sağlık Bakanlığı'na, önümüzdeki ayın ortalarında sınırların tamamen açılmasını ve insanların serbest dolaşımına izin verilmesini beklediğim özellikle AB içinde önlemlerin daha da hafifletilmesini önermemizi sağlayacak” diye özetledi. (Kaynak: Kırcaali Haber)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
"Kuraklık Ustaları" projesi genç çiftçilerle buluştu
YAŞAM
2 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın’a duygu dolu mektup
SAĞLIK
2 Kez Görüntülendi.
Sindirim problemlerinin sebebi ÇÖLYAK olabilir
SAĞLIK
2 Kez Görüntülendi.
Hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı 7 hasar
YAŞAM
2 Kez Görüntülendi.
Baharın gelişi Kocaeli’nde şarkılarla kutlandı
GEBZE
7 Kez Görüntülendi.
Gebze’de Ulusal Glütensiz yemek yarışması düzenlendi
KOCAELİ HABERLERİ
3 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, vatandaşın en acılı gününde yanında
SİYASET
4 Kez Görüntülendi.
Saadet Partisi Gebze Teşkilatı, Emekliler İçin Ankara yolunda
TEKNOLOJİ
4 Kez Görüntülendi.
Türkiye’nin Havacılık ve uzay vizyonu Gebze Teknik Üniversitesi’nde şekilleniyor
YAŞAM
1 Kez Görüntülendi.
65 yaş üstü vatandaşların yeni huzur durağı