Kategoriler

Bulgaristan vatandaşlığı işlemleri askıya alındı

Bulgaristan Cumhuriyeti Adalet Bakanı Danail Kirilov, Bulgaristan'da olağanüstü hal (OHAL) kaldırılıncaya kadar Bulgaristan vatandaşlığı işlemlerini askıya aldı.

Bakan Kirilov’un emriyle 17 Mart itibariyle Ulusal Meclisin OHAL kararı kaldırılıncaya kadar Bulgaristan Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne ait gişelerinde Bulgaristan vatandaşlığı kazanılması, yeniden kazanılmasıı ve kaybedilmesine ilişkin başvuruların kabul edilmesi, kayıt edilmesi ve başvuru sahipleriyle mülakat yapılması askıya alındı.

Bu süre zarfında belge göndermek ve mülakat yapmak için elektronik rezervasyon yapmış kişiler, Bulgaristan Vatandaşlık Genel Müdürlüğünün otomatik bilgi işlem sisteminde yer alan zaman çizelgesi doğrultusunda OHAL kaldırıldıktan sonra yeni bir elektronik rezervasyon yapabilirler veya Bulgaristan'ın yurtdışındaki diplomatik ve konsolosluk misyonları aracılığıyla Bulgaristan vatandaşlığı kazanılması, yeniden kazanılmasıı ve kaybedilmesi için başvuruda bulunabilirler.

Aynı dönemde Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın kararnamesi doğrultusunda Bulgaristan Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne ait gişe birimleri tarafından Bulgaristan vatandaşlığı kazanılmasını, yeniden kazanılmasını ve kaybedilmesi için gerekli tasdik belgeleri verilmesi askıya alındı.
17 Mart-13 Nisan 2020 döneminde tasdik belgesi almak için elektronik rezervasyon yapmış kişiler, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın kararnamesi doğrultusundaBulgaristan Vatandaşlık Genel Müdürlüğünün otomatik bilgi işlem sisteminde yer alan zaman çizelgesi doğrultusunda OHAL kaldırıldıktan sonra yeni bir elektronik rezervasyon yapabilirler veya Bulgaristan'ın yurtdışındaki diplomatik ve konsolosluk misyonları aracılığıyla bu belgeyi almak için başvuruda bulunabilirler.

Bulgaristan vatandaşlığı kazanılması, yeniden kazanılmasıı ve kaybedilmesine ilişkin başvuruların kabul edilmesine ilişkin başvurulara ek belgelerin ve başka belgelerin kabul ve kayıt işlemleri Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne ait gişe birimlerinde gerçekleştirilmeye devam ediyor. Ancak gişelere girişler izin alınarak yapılmakta ve vatandaşlara birer birer hizmet verilmektedir.

Adalet Bakanlığı Vatandaşlık Konseyinin oturumları OHAL kararı kaldırılıncaya kadar askıya alındı.  (Kaynak: Kırcaali Haber Gazetesi)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
88 Kez Görüntülendi.
Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma tarihe karışacak
KOCAELİ HABERLERİ
61 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin istiyoruz
YAŞAM
70 Kez Görüntülendi.
KO-MEK yeni döneme hazır
GEBZE
59 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
KÜLTÜR-SANAT
27 Kez Görüntülendi.
Değirmendere’de muhteşem konser
YAŞAM
90 Kez Görüntülendi.
Hürriyet’ten Ercan’a hayırlı olsun ziyareti
SİYASET
38 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü hatırlattı
KÜLTÜR-SANAT
39 Kez Görüntülendi.
Trabzonlular festival gelirini SMA hastasına bağışladı
KÜLTÜR-SANAT
35 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi 1000 kişilik kadın korosu kuruyor!
EĞİTİM
16 Kez Görüntülendi.
Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti