Kategoriler

160 Metrelik Atölyeden Dünya Markası Çıktı

Muğla’da faaliyet gösteren Ermaş Mermer, 30 yıl önce 160 metrekarelik bir atölyede kuruldu. Firma şimdi 30 ülkeye ihracat yapıyor.

Ermaş Mermer 30 yıl önce 160 metrekarelik bir atölyede kuruldu. 1985 yılında baba Hüseyin Ercan tarafından kurulan Ermaş, bugün 6 kardeşin çalışmalarıyla 30 ülkeye ihracat yapan dünya markası oldu. Ermaş Madencilik Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Ermaş Mermer’in geçmişini ve bugünlerini anlattı.1985 yılında 160 metrekarelik bir atölye ile başladıklarını belirten Ercan şunları söyledi: “1985 yılında Muğla’nın Ula ilçesinde işe başladık.  Biz 6 erkek, 3 kız toplam 9 kardeşiz. Rahmetli babam Hüseyin Ercan, ben ve kardeşim Kemal ile birlikte başladık.  Daha sonra diğer kardeşlerim Murat,  Muhammet, Hakan ve Serkan tahsillerini tamamlayarak ekibimize katıldılar. Zaten işin sırrı da babamızın bize verdiği birlik, beraberlik ruhudur.  Düzenli, sistemli ve dürüst çalışma kültürüdür. Bu bölgede ilk kurulan mermer işleme tesisiyiz. Mermerin bölgemizdeki ve ülkemizdeki hikayesinde yakınen yaşamış bir müteşebbisim. Önceleri ürettiğimiz mermeri Muğla bölgesindeki turizm yatırımlarına pazarlıyorduk.  Marmaris’de, Bodrum’da otel yatırımları gibi. Daha sonra Muğla mermerinin beğenisi arttı.  Mimarlar tarafından dikkat çekti ve başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerimizde büyük projelerde de kullanılmaya başlandı. Muğla mermeri  o kadar güzel , o kadar estetik ki, 30 civarında değişik renk ve dokuya sahip, birbirinden güzel ürünler çıkıyor. Ermaş Mermer zamanla Türkiye sınırlarını aştı, Ortadoğu ülkelerine, Avrupa ülkelerine, Uzakdoğu’ya, Amerika’ya, adını duymadığımız ülkelere bile mermer ihraç ediyor hale geldik”

30 ÜLKEYE İHRACAT

Yaklaşık 30 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Ercan, “En büyük pazarlarımız Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Irak, Lübnan, Afrika ülkeleri Fas, Cezayir, Tunus, Güney Afrika, Avrupa ülkelerinin bir çoğuna  Almanya, İtalya, İspanya, Yunanistan, Portekiz, kuzey ülkelerine, ABD’ye, Kanada’ya, Singapur, Endenozya, Çin, Hindistan’a ihracımız var. Mermer ülkemizin doğal kaynağı ve üretimimiz yüzde yüz yerli. Genel olarak da işleyerek ihraç ediyoruz.  Bu da bölgemize ve ülkemize çok büyük katma değer kazandırıyor. Bu ülkelerin tercih ettiği Muğla mermeri genellikle Muğla beyazı adı altında markalaşmış beyaz mermerlerimiz ve Fethiye bölgesinde ürettiğimiz, Fethiye Karadere bölgesinde üretilen Patara Bej markası adını verdiğimiz ürün, özellikle lüks projelerde çok tercih ediliyor. Tasarımcılar, mimarlar bu ürünü bir çok projeye yazıyorlar. 5 yıldızlı oteller, büyük kompleksler, alışveriş merkezleri gibi ve özellikle de gelir düzeyi yüksek ülkelerden çok talep geliyor” diye konuştu. (BSHA)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
90 Kez Görüntülendi.
Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma tarihe karışacak
KOCAELİ HABERLERİ
61 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin istiyoruz
YAŞAM
71 Kez Görüntülendi.
KO-MEK yeni döneme hazır
GEBZE
59 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
KÜLTÜR-SANAT
27 Kez Görüntülendi.
Değirmendere’de muhteşem konser
YAŞAM
90 Kez Görüntülendi.
Hürriyet’ten Ercan’a hayırlı olsun ziyareti
SİYASET
39 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü hatırlattı
KÜLTÜR-SANAT
40 Kez Görüntülendi.
Trabzonlular festival gelirini SMA hastasına bağışladı
KÜLTÜR-SANAT
35 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi 1000 kişilik kadın korosu kuruyor!
EĞİTİM
16 Kez Görüntülendi.
Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti