Kategoriler

Arda Kırcali Bulgaristan’da Türklerin Gururu Oldu

 Bulgaristan’ın Kırcaali kentinde 1924 yılında kurulan Arda 1924- Kırcali futbol takımı Mayıs ayı içerisinde Play-Off karşılaşmasında Ahmet Osman’ın 111 dakikada attığı gol ile rakibi Septmurispor’u 1-0 yenerek tarihinde ilk kez Bulgaristan 1.Ligine çıkmayı başardı. Arda 1924- Kırcali 3.Ligden beri taraftarların tribün liderliğini yapan, Kırcaali'nin sevilen ismi Beytullah Kumit inşallah önümüzde ki yıl Avrupa kupalarına da katılacağız dedi.

 

Bulgaristan’da Türklerin en çok yaşadığı şehirlerin başında gelen Kırcali şehrinin takımı olan  Arda 1924- Kırcali , Bulgaristan liginin 3.haftasında Beroe takımını 3-1 yenerek tarihinde ilk kez 1.Ligde galibiyetini almış oldu.   Arda 1924- Kırcali 'yi  3.Ligden beri taraftarların tribün liderliğini yapan, Kırcaali'nin sevilen ismi  Beytullah Kumit inşallah önümüzde ki yıl Avrupa kupalarına da katılacağız dedi.  Arda 1924- Kırcali türbin lideri Beytullah Kumit ‘’ Çocukluğumdan beri fanatik bir Ardaspor taraftarıyım. Evimiz stadın hemen yanında olmasından dolayı küçükken hep Ardaspor’un idmanlarına ve maçlarını kaçırmıyordum. Boş zamanlarımda ise arkadaşlarımla beraber ben organize edip Ardaspor’un deplasman maçlarına da gidiyorduk. 2016 yılında taraftarlardan gelen baskılar neticesinde  Arda Kırcali taraftarların türbin lideri oldum. 3 yıldır 24 saatimi zamanımı  Arda Kırcali'ye ayırır oldum. Kendi sahamızda olsun, deplasmanda olsun  Arda Kırcali taraftarların maç organizasyonlarının tamamını arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz.  Arda Kırcali Bulgaristan’ın en çok Türk nüfusun yaşadığı kent olan 45 bin kişilik Kırcaali kentinin takımı olma özelliğini taşıyor. Stadımız 18 bin kapasiteli, kendi sahamızda karşılaşmaları 15 bin taraftar takımının yanında oluyor. Bu sezon tarihimizde ilk kez mücadele ettiğimiz Bulgaristan 1.Liginde stadımızda ışıklandırma çalışması yapıldığı için ligin 6 haftasına kadar iç saha maçlarımızı bize en yakın stat olan Plovdif stadında oynayacağız. Ligin ilk iki haftasını beraberlikle kapattık. Ligin 3.Haftasında Plovdif stadında karşılaştığımız Beroe takımını Hovsepyan ve İlişa Sam (2) attığı gollerle 3-1 yenerek tarihimizde ilk kez mücadele ettiğimiz 1.Ligde ilk galibiyetimizi aldık. İsmini Kırcaali şehrinin ortasından geçen ve ismi Türkülere’de ilham veren Ardaspor’umuzun 1.Lige çıkması Bulgaristanda yaşayan Türklerin yanı sıra Başta Balkanlar olmak üzere Avrupa da yaşayan gurbetçilerimizin de gururu oldu. Balkanlarda ve Avrupa da yaşayan gurbetçilerimiz kulübe ve bizlere ulaşarak  Arda Kırcali'ye destek vermek için ne gerekiyorlarsa yapmaya hazır olduklarını ifade ediyorlar. ‘’dedi.

BAŞKAN AZİZ'E TEŞEKKÜR ETTİ

Arda 1924- Kırcali ligin 3.haftası sonunda 2 beraberlik ve 1 galibiyet neticesinde 5 puanla 5 sırada yer alıyor.  Arda 1924- Kırcali  taraftarların türbin lideri Beytullah Kumit’’ her deplasman maçı öncesi taraftarlarımıza ücretsiz otobüsler sağlayan Kırcaali Belediye Başkanımız Hasan Aziz’ede ne kadar teşekkür etsek azdır. Belediye başkanımız hep yanımızda oldu" dedi.

Yorumlar

Samir Hamza 5 Yıl Önce

Takımımızın ismini doğru yazarsanız seviniriz,teşekkürler. ARDA KIRCALI.

Ahmed Ahmed 5 Yıl Önce

Doğrusu ARDA KIRCALİ dir. Biliginize

Ян 5 Yıl Önce

Поне да се преведе.нищо не разбираме и не е честно така

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
90 Kez Görüntülendi.
Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma tarihe karışacak
KOCAELİ HABERLERİ
61 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin istiyoruz
YAŞAM
71 Kez Görüntülendi.
KO-MEK yeni döneme hazır
GEBZE
59 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
KÜLTÜR-SANAT
27 Kez Görüntülendi.
Değirmendere’de muhteşem konser
YAŞAM
90 Kez Görüntülendi.
Hürriyet’ten Ercan’a hayırlı olsun ziyareti
SİYASET
41 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü hatırlattı
KÜLTÜR-SANAT
41 Kez Görüntülendi.
Trabzonlular festival gelirini SMA hastasına bağışladı
KÜLTÜR-SANAT
35 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi 1000 kişilik kadın korosu kuruyor!
EĞİTİM
16 Kez Görüntülendi.
Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti