Kategoriler

Kirpiler yılanlara karşı!

Yılanlar soğuk kanlı hayvanlardır. Onun için insanlar için itici ve ürkütücü gelir. Engerek ve boynuzlu engerek zehirlidir. Bu iki yılan ürkek hayvanlardır, insana saldırma vakaları dikkatsizlikten kaynaklanmaktadır. Yılanların tabiatta doğal dengelenmesini ise kirpiler onları tüketerek doğal görev yapar. Fazla olunca kirpi takviyesi yaparak doğal yoldan sayılarını sınırlayabiliriz.

Yılanlar soğuk kanlı hayvanlardır. Onun için insanlar için itici ve ürkütücü gelir. Engerek ve boynuzlu engerek zehirlidir. Bu iki yılan ürkek hayvanlardır, insana saldırma vakaları dikkatsizlikten kaynaklanmaktadır. Sıslama sesi duyduğunuz anda yavaşça uzaklaşmanız gerekir, ani hareketler yaparak yılanı daha da endişeye sokmamak önemlidir. Taş ve sopayla öldürmek yerine onların yaşam hakkına saygı duymamız gerekir.

Yolda bir yılan görürseniz, soğukkanlılığınızı koruyun ve sakin olun ve herhangi bir hareket yapmayın. Yılanın sizi fark etmesine izin verin ve gitmesi için mutlaka bir yolu açık bırakın. Ona taş atarak korkutmayın, çünkü bu onu saldırıya itebilir ve kaçmaya da çalışmayın. Yaz gezmeler için mutlaka yüksek ayakkabılar ve kalın çoraplar giymekten başka yılan olduğu bilinen alanlarda da dikkatli olmalısınız.
Yağışlı dönemden dolayı yılanların saklandığı yerler rutubetlendi, yılanların doğal düşmanları (tilki, kirpi, atmaca, baykuş) azalınca ve kemirgenlerin çoğalmasıyla yılanlar çoğalabilir. Yılanlar faydalı yaratıklardır, çiftçilerin dostudur, kemirgenleri kontrol altında tutarlar.
Engerekgiller harici yılanlar insan için zehir bakımından tehlike arzetmez. Hayvanlara yaşam hakkı sunmalıyız. Fazla olunca kirpi takviyesi yaparak doğal yoldan sayılarını sınırlayabiliriz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
90 Kez Görüntülendi.
Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma tarihe karışacak
KOCAELİ HABERLERİ
61 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin istiyoruz
YAŞAM
72 Kez Görüntülendi.
KO-MEK yeni döneme hazır
GEBZE
60 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
KÜLTÜR-SANAT
27 Kez Görüntülendi.
Değirmendere’de muhteşem konser
YAŞAM
90 Kez Görüntülendi.
Hürriyet’ten Ercan’a hayırlı olsun ziyareti
SİYASET
41 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü hatırlattı
KÜLTÜR-SANAT
41 Kez Görüntülendi.
Trabzonlular festival gelirini SMA hastasına bağışladı
KÜLTÜR-SANAT
35 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi 1000 kişilik kadın korosu kuruyor!
EĞİTİM
16 Kez Görüntülendi.
Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti