Belediye Çalışmaları Anlatıldı
Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe Yelken Kafe’de düzenlenen toplantıda Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, Kocaeli Kantin İşletmecileri Derneği Kurucu Başkanı Alican Kazgan ve ilçe genelinde faaliyetlerini sürdüren kantinciler ile bir araya geldi. Samimi bir atmosferde gerçekleşen programda Başkan Gökçe kantincilerin talep ve önerilerini dinlerken öte yandan da belediyenin üretim ve istihdama yönelik çalışmaları ile ilgili bilgilendirmede bulundu.
“Kaliteli Ürünler Sunuyoruz”
Toplantıda yaptığı konuşmada üreten belediye anlayışıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Gökçe, “Biz üreten belediyecilik anlayışıyla yola çıktık. Bir taraftan üreticiyi destekliyoruz; diğer taraftan istihdamı arttırıyoruz; bunların yanında da tüketiciye doğru, sağlıklı, kaliteli ürünler sunuyoruz. DERTAŞ’ta gerçekleştirdiğimiz çalışmalar doğrultusunda kısa bir süre içerisinde bu hedeflerimizi gerçekleştirdik. Böylece hem çiftçimizi destekliyor, hem de vatandaşlarımıza güvenilir ve kaliteli ürün sunuyoruz.” dedi.
Bölgedeki Çiftçiler Destekleniyor
Ürünlerin ilçede faaliyet gösteren çiftçilerden alınan sütlerle üretildiğini aktaran Başkan Gökçe, “Bizim temel hedefimiz üreticiyi korumak. Çiftçilerin üretime devam edebilmesi için ürünleri piyasanın üzerinde bir fiyattan satın alıyoruz. DERTAŞ’ta ürettiğimiz süt ürünlerimizi ilçemizin çiftçilerinden aldığımız sütle en sağlıklı ortamda üretiyoruz. Burada peynirin hemen hemen her çeşidini üretiyoruz. Ayrıca ayran ve tereyağı da üretiyoruz.” dedi.