GÜNDEM:
Çiler: 'Kadına ve türlü canlıya uygulanan şiddeti kınıyorum!'

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Yardımlaşma Günü’ nde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün “Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir” sözünü tekrar hatırlatarak, kadına ve türlü canlıya uygulanan şiddeti kınıyorum. 

Anadolu kadını, Kurtuluş Savaşı sırasında gerek cephede gerekse cephe gerisinde tüm gücünü göstererek, eşsiz mücadele örneğinin önemli bir parçasını oluşturmuş, Cumhuriyetin ilanı ile birlikte seçme ve seçilme hakkına 5 Aralık 1934’te bir çok Avrupa ülkesinden önce kavuşmuştur. Türk Kadını, geçmişten günümüze gelen azmi, çalışkanlığı ve vatan sevgisiyle, girişimci ve cesur olmakla birlikte, daima üreten, ülkesini destekleyen güçlü kadınlar olarak dünyanın karşısında gerektiğinde savaşta da varız diyebilmiştir.

Günümüzde kadınlarımıza uygulanan şiddet hem dünyada hem de ülkemizde çığ gibi büyüyen, çağımızın utanç kaynağı olmuştur. Fiziksel şiddetin yanında kadınlarımıza her alanda uygulanan psikolojik şiddette, bu acı olayların başka bir boyutudur. Şiddetin her türlüsü, maalesef hepimizi derinden yaralamaktadır. Şiddet, kadına ve tüm canlılara el kaldıran aciz zihniyetin sonucudur.

Gebze Ticaret Odası olarak, kadınlarımızın yıllardan beri bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar hayatın her alanında büyük çaba ve başarılarına şahit olduğumuzun ve onlara imkan verildiğinde yeni fikir ve önerilerin ortaya çıkması ve üretkenliği konusunda ne kadar yaratıcı olduklarının bilinciyle, kadınların toplumda layık oldukları saygı ve sevgiyi görmesini diler, daima güvende olmaları için her türlü fedakarlığı kuvvetle desteklediğimi belirtirim.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner171

banner5

banner70

Saadet Partisi’nden Mimarlar Odası’na ziyaret:...
Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Erkan Vural ve ilçe yöneticileri, TMMOB Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği...

Haberi Oku