GÜNDEM:
Çeker: ' Temmuz'da Memur Maaşlarına yüzde 26 ile 40 arası zam yapılmalı!'


Toplu Sözleşme ve Güncel Konular Hakkında Çalışanları Bilgilendirdi.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Darıca İlçe Temsilcisi, Osman Ayas, İş Yeri Baş Temsilcisi İdris Çakır, Temsilci Zafer Kurt, Kadınlar Kolu Başkan Yardımcısı  Meryem Ökde ile birlikte Darıca Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ettiler. Şube Başkanı Çeker ve heyeti sorunları yerinde tespit ederek yaklaşan toplu sözleşme  ile güncel konular hakkında çalışanları bilgilendirdiler. Başkan Çeker kurum çalışanlarını ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

Sağlık Çalışanları Geçim Sıkıntısı Çektiklerinden Mutsuzdurlar. 

Çeker yapmış olduğu açıklamada; “Sağlık çalışanları iş yoğunluğun,  norm kadronun altında personel ile kaliteli sağlık hizmeti sunulması için idarelerin yoğun baskısı, hayat pahalılığı, artan enflasyon karşısında hak ettiği ücretin verilmemesi, dört toplu sözleşmede  Malum Sen (Sarı Sendika) sağlık  çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını yeterli derecede savunmaması nedeniyle  sağlık çalışanları geçim sıkıntısı çektikleri, kurumlarda liyakat ve ehliyete önem verilmemesi, kanun ve yönetmelikler  yok sayılarak kurumların yönetilmeye çalışılması nedeniyle sağlık çalışanları mutsuzdur.” Dedi.

Malum Sen  (Sarı Sendika) Memuru enflasyona  mahkum  etmiştir.

Açıklamalarını sürdüren Çeker;” 2015 yılındaki toplu sözleşmede işverenin teklif ettiği 225 TL. Zam teklifine çok diyerek 123 TL. Zamma imza atan Malum Sen Memuru enflasyona  mahkum  etmiştir. Her toplu sözleşme döneminde  enflasyonun altında yüzdelik zamlara direnmeden imza atmak suretiyle memuru yok saymıştır. Piyasaya en son yansıyan zam yağmurunda Şekere Yüzde 16, Elektriğe Yüzde 15, Çaya Yüzde 15 zam yapıldığı günümüzde  Temmuz da memur maaşlarına yüzde 5 zam ve yaklaşık yüzde 1 enflasyon farkı vermek memurun açlığa terk edilmesi anlamı taşımaktadır. Bu hazin tablo karşısında sesini çıkarmayan Yetkili Sarı Sendika Ağustos ayındaki toplu sözleşmede masasın da memuru hayal kırıklığına uğratacaktır. Siyasi irade Temmuzda Memur Maaşlarına yüzde 26 ile 40 arası bir zam yaparak sürpriz yapmalıdır.  Dedi.

Secimden Önce Verdiğiniz Sözü Tutunuz.

Şube Başkanı Çeker; “Secim öncesi siyasi irade ise Kamu ve sağlık çalışanlarına vermiş olduğu 3600 ek gösterge sözünü unutmuş gözükmektedir.  Çalışanlar adına verdikleri sözü kendilerine hatırlatıyoruz. Secimden önce verdiğiniz sözü tutunuz. Ek göstergenin çalışma hayatına uyarlanması için gerekli düzenlemeleri TBMM yaparak 3600 Ek göstergeyi hayata geçirin. Emekliliği gelmiş on binlerce kamu ve sağlık çalışanı  Bu düzenlemenin yapılmasını beklemektedirler. Düzenleme yapıldığı an on binlerce memur emekli olacaktır. Buda birçok işsiz vatandaşımıza istihdam sağlanmasının kapısının aralanması demektir. Çalışanlar adına siyasi iradeden verdiği sözü tutmasını bekliyoruz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

   

                                                                                                           BASIN BÜROSU:

                                                                                         TÜRK SAĞLIK SEN KOCAELİ ŞUBE

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku