GÜNDEM:
Başkan Bulut'tan müjde: Kooperatifçilik eğitimleri KOTO'da düzenlenecek

Kocaeli Ticaret Odası aylık olağan toplantısında konuşan KOTO Başkanı Necmi Bulut, gündeme ve Oda’nın çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Meclis üyelerini, 29 Haziran 2023 Perşembe günü yapılacak olan Oda bayramlaşmasına davet ederek konuşmasına başlayan Başkan Bulut, “Hepimizin bildiği gibi toplumları güçlü kılan, bir arada olmamızı sağlayan bireylerin aralarındaki bağların sağlamlığıdır. Bu sağlamlığın test edildiği, birbirimize destek vererek, bir ve beraber olduğumuzu idrak ettiğimiz en anlamlı günler de kuşkusuz bayramlarımızdır. Kurban Bayramı, paylaşmayı, kardeşliği, dayanışmayı ifade eder. Şimdiden her birinizin kurban bayramını kutluyorum. Bayramın 2. Günü 12:30’da gerçekleşecek olan gelenekselleşen Kocaeli Ticaret Odası bayramlaşmamıza bekliyorum” dedi.

BİR GÜN KAPANMA KARARI 2024’E ERTELENDİ  

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı olması uygulamasının, 1 Temmuz 2024’e ertelendiği bilgisini de paylaşan Başkan Bulut, “Bakanlık tarafından 1 Temmuz 2023’te uygulamaya gireceği açıklanan ‘Pazar günü çalışma yasağının uygulama başlangıç tarihinin 01.07.2024 olarak değiştirildiği bildirilmiştir” dedi. Yeni asgari ücretle ilgili değerlendirmelerini de paylaşan Bulut, “Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum. Seçimden sonra oluşan ekonomi yönetiminin, hızla gerekli tedbirleri alarak asgari ücretin satınalma gücündeki kaybı önleyici, fiyat istikrarını sağlayıcı ve enflasyonu makul süre içinde tek haneli rakamlara indirebilecek düzenlemeler yapmasını umutla bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘BAŞKA İLLERE GİTMEYE GEREK KALMAYACAK’

14 Ocak 2022’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kooperatifçilik Eğitim Yönetmeliği ile birlikte zorunlu hale gelen 40 saatlik eğitimlerin KOTO’da verileceğini müjdeleyen Başkan Bulut, “Yönetmelikle birlikte; esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet, tarım satış, tarım kredi ve pancar ekicileri kooperatifleri, inşaat ruhsatı alınmış ve ortak sayısı 50 veya daha fazla olan yapı, turizm geliştirme ve gayrimenkul işletme konularında faaliyet gösteren kooperatifler, ortak sayısı 50 veya daha fazla olan taşıma konularında faaliyet gösteren kooperatifler, faaliyet konusuna bakılmaksızın 20 milyon Türk lirası ve üstü net satış hasılatı olan kooperatifler, faaliyet konusuna bakılmaksızın 1.000 ve daha fazla ortağı bulunan kooperatiflerde yönetim ve denetim kurulu asıl ve yedek üyeleri 40 saatlik eğitim almak zorunlu hale getirilmiştir. Kocaeli Ticaret Odası olarak Ticaret Bakanlığı ile yaptığımız protokol ile kooperatif temsilcilerine yönelik sertifika verme hakkı kazandık. Başka bir ile gitmeye gerek kalmadan ilimizde faaliyet gösteren kooperatiflerimiz Odamızda düzenlenecek eğitimlere katılım sağlayabilecek. İlimize hayırlı olsun” dedi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku