Gebze Kaymakamlığı'ndan 1500 Aileye Yardım

Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ramazan ayı içinde ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 1500 aileye toplamda 312.000,00 TL. lik nakit yardım yapıldı. Konu ile ilgili olarak Kaymakamlıkça yapılan açıklamaya göre, 
Gebze İlçesinde ikamet eden fakir ve muhtaç durumda olan vatandaşlara destek olmak amacı ile Ramazan ayı içersinde Gebze Kaymakamlığı'nca yapılan yardımlar, herhangi bir aksamaya mahal vermeyecek şekilde hak sahiplerine ulaştırıldı.
Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışmanın en çok arttığı Ramazan ayı içinde, Sosyal devlet olmanın gereği olarak, yapılan incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 1456 aileye, ailedeki kişi sayısı ve gelir durumu ile orantılı olarak Vakıf Mütevelli Heyet tarafından eşit ve adil bir şekilde belirlenen miktarlarda toplamda 303.100,00 TL. nakdi yardım dağıtılmıştır. 
Yardımlar banka hesap numaraları olan kişilerin direkt hesabına yatırılarak, hesap numarası bulunmayan hak sahiplerinin ise Banka kanalı ile yardımlara ulaşması sağlandı. Her bir aile aranarak bilgi verilerek ve başka sorunlarının olup olmadığı Vakıf görevlilerince bire bir dinlendi.
Ayrıca Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Vakıf Yetkilileri her gün düzenli olarak yardım alan ailelerin evlerine ziyaret yaparak sorunları ile birebir ilgilenmiş ve çözüm yolları konusunda ailelere detaylı bilgi vermişleridir. 
Konu ile ilgili değerlendirme yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “ Ramazan ayı yardımlarının gelenek haline gelmiş olmasına rağmen; her seferinde başvuruları tek tek gözden geçirip elimizden geldiğince hakkaniyet ilkesi çerçevesinde ihtiyaç sahibi aileleri tespit etmeye çalışıyoruz. Devletin imkanlarıyla böyle bir hayra vesile olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi. 

 

banner148
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
Başkan Büyükakın, Gebze Cumaköy’ü ziyaret ederek 7’den 70’e herkesle hasbihal etti.

Haberi Oku