Büyükgöz: ' Gebze Trafiği için proje hazırlıyoruz!'

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Eskihisar'da düzenlediği basın toplantısında başkanlığının 4 ayını değerlendirdi. Çalışmaların çok iyi gittiğini belirten Büyükgöz, "Hedefleri yüzde 100 tutturmuş bulunmaktayız" dedi. Basın toplantısına Başkan yardımcıları Sedat Çelik, Selamet Güner, AK Parti Meclis Üyesi Vahip Angur ve Özel Kalem Müdürü Dursun Ali Arslan katıldı. Büyükgöz bugün yaklaşık üç saat boyunca  120 günlük belediye çalışmalarını anlattı, bundan böyle 01 Ağustos itibariyle yapacakları çalışmaların ipuçlarını ve özetini sundu, basın mensuplarının sorularını tek tek cevaplandırdı.

TOPLAM 67 MİLYON BORÇ ÖDENDİ

Gebze Belediyesi’nin borç tespiti çalışmasında mevcut tespit edilen 366 milyon liralık borca  ilaveten bir miktar borç daha tespit edildi ve toplam borcun 400 milyon civarında olduğu tespit edildi. Ancak piyasaya yapılan son edeme ile bu miktar 366 milyonun da aşağısına indirildi. Başkan Büyükgöz biriken borç için; “ Ödemelerimizi  bütçemizin elverdiği ölçülere göre ödemeye devam edeceğiz, şimdiden bu konuda bir kısmını ödeyerek artıya geçtik..” diye de ilave etti…

120 GÜNDE YAPILAN İCRAATLAR: 

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, gelir gelmez İlk olarak Kamyoncular Garajı konusunu çözümlediklerini de ifade ederek belediye bünyesinde 120 gün içerisinde yaptıkları  çalışmaları şööyle sıraladı: 

-Yollara 4 bin 244 ton asfalt döküldü, 8 bin 48 ton yama asfalt yapıldı…

-35 bin 153 parke döşemesi yapıldı…

2.635 ihtiyaç sahibine gıda yardımı gerçekleştirildi…

62 inşaat ruhsatı verildi…

143 kaçak inşaat tutanağı tutuldu,

529 yeni işyeri için ruhsat verildi…

55 işyerinin kapanma işlemi yapıldı…

291 kişiye iş istihdamı için aracılık yapıldı.

22 PERSONEL EMEKLİYE SEVK EDİLDİ

Başkan Büyükgöz, Gebze Belediyesi'nde  emekliliği gelen 22 Belediye personelinin emeekliye ssevk edildiğini onlara yaklaşık 3,5 milyon lira tazminat ödemesi yapıldığını da belirtti. Başkanın verdiği bilgiye göre emekliye ayrılanlar için önümüzdeki günlerde eğer emekliliği gelen varsa onlara da ayanı işlem uygulanacak ve emekli olanlar için önümüzdeki günlerde bir de veda töreni yapılacak.

ESKİHİSARDAKİ ÇAY BAHÇELERİ KİRAYA VERİLMİŞ

Eskihisar'daki önceden Marmara Uzmanlar'ın çalıştırdığı başta Sakız Ağacı gibi çay bahçeleri, seçimden 1-2 ay evvel özel sektöre kiralanmış...Sadece bir yeri belediye çalıştırıyor...

4 ay içinde Gebze sınırları içinde vefat eden 301 vatandaşın cenazeleri Gebze mezarlıklarına defini yapılırken 208 vatandaşımızın cenazeleri de memleketlerine definleri için nakil gerçekleştirildi.

-4 aylık iç bünye çalışmasının ardından Gebze  Belediyesi 01 Ağustos itibariyle artık periyodik hizmet çalışmalarına ağırlık verecek.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz toplantıda , “Ben 33 yıllık şehir plancısı olarak devletçi anlayışından yanayım. Kurumun her bir kuruşunun hesabını gözetir ve hesabını sorarım. Biz her şeyin hukuki boyutlarda ve çerçevede çözülmesinden yanayız… Bir ekip çalışması anlayışında  bundan sonra 01 Ağustos itibariyle Gebzeli vatandaşlarımıza hizmet için çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Eleştiriye kapalı bir insan değil, aksine eleştiriden hiçbir zaman rahatsız olmam ve olmadım da” dedi.

BAZI PROJELERE BORCUMUZ ENGEL OLDU

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Bbüyükgöz, başta Eskihisar'daki Osman Hamdi Bey Müzesi'nin tadilat işiinde olduğu gibi, bazı fonlara başvurduklarında bu fonlara geeçmişte bazı öönemli boorçların yapıldığını bundan dolayı Valiliğe yapılan tadilat öödeme taalebine ve akabiinde MARKA (Marmara Kalkınma ajansı)na yapılan yine paraa talebinee ret cevabı geldiğini de açıkladı. Başkan Büyükgöz, Valilik Gebze belediyesinin yeni "para " talebine "Geçmiş dönemden borcunuz var önce onu ödeyin" gerekçesi ile geri çevirdiğini ifadee etti.

GEBZE TRAFİĞİ MASAYA YATIRILACAK

Gebze Belediye Başkanı Zinnur  Büyükgöz, Gazeteniz www.yeningebze.com'un sorduğu , “ Gebze Trafiği’nin durumu ne olacak Sayın Başkan, malumunuz Gebze’nin en büyük sorunu trafik sorunu?” sorusuna da; 

“ Evet, Gebzemizin en büyük sorunu trafik sorunudur. Bu hususta önemli proje çalışmamız var. İvedilikle okullarımız açılmadan bu projeyi devreye sokmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte okullar açılmadan  Gebze trafiği hususunda çalışmalarımız olacak, akabinde trafik sorununun giderilmesi hususundaki çalışmalarımız devam ettirilecektir ve bunu kamuoyu ile paylaşacağız” cevabını verdi.

SEMT PAZARLARINA AÇIKLIK GETİRMEDİ

Başkan büyükgöz ayrıca sabit ve semt pazarları hususunda bir gazetecinin sorusuna ise net bir cevap vermedi. Başkan Büyükgöz: " Herkes çöpün kendisine yakın ama kendi evinin yakınında istemez.."şeklinde bir yorum ile değerlendirmekle yetindi.

AY IŞIĞINDA SİNEMA GÜNLERİ YAPMAK İSTERDİK

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz2009 yılına kadar Yazlık Sinema günlerinin yapıldığı Eskihisar Kalesi’nde “ Ay Işığında Sinema Akşamları” projesini tekrar canlandırmak istediklerini  ancak Kale’nin şu anda bulunduğu Müzeler Müdürlüğü’nce  burasının güvenli olmamasından ötürü mümkün olmadığını dile getirdi. Başkan Büyükgöz; “ Biz burasını tekrardan canlandırmak isteriz. Bakalım önümüzdeki günlerde bu konuda ne gibi çalışma yapabiliriz ona da bakarız” dedi.

MAHALLELERDE HALK MECLİSLERİ TOPLANACAK

Başkan Büyükgöz; "Yaklaşık 4-5 yıldan bu yana faal olmayan Gebze Kent  Meclisi’ni önümüzdeki süreçte faaliyete geçireceğiz. Mahallelerde Halk Meclisleri toplantılarına ağırlık vereceğiz. İlkini Hürriyet ve Yavuz Selim’de yaptık ve bunu büütün mahallelere yayacağız. Burada vatandaşlarımızdan alınacak şikayet, dilek ve temenniler bizim için yol gösterici olacak"dedi. YILMAZ IŞIK

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
Başkan Büyükakın, Gebze Cumaköy’ü ziyaret ederek 7’den 70’e herkesle hasbihal etti.

Haberi Oku