EĞİTİM:
Yurtdışı eğitimde erken kayıt dönemi başladı

Yurtdışında dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için erken kayıt dönemi başladı. Her sene Türkiye’den binlerce kişi yurtdışına dil eğtimi almaya gidiyor ve erken kayıt dönemi yurtdışında dil eğitimi almak isteyenler için büyük fırsat. Neredeyse tüm ülkeler için erken kayıt indirimlerinin geçerli olduğu bu dönemde, dil eğtimi almak isteyenler 5 bin ile 7 bin arasında tasarruf etmiş oluyor.

Endless Abroad Yönetim Kurulu başkanı Gökmen Özdemir, erken kayıt yaptıran öğrencilerin 2020 yılında 2019 yılı ücretlerinden yararlanacağının altını çizdi. Özdemir “erken kayıt döneminden yararlanan öğrenciler hem çalışıp hem de eğitim alabilecekleri ülkeleri de tercih edebilirler. Böylece öğrenciler hem eğitim alıp hem de bütçelerine katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda Türkiye'ye döndüklerinde, başka bir ülkede çalışmanın avantajlarından yararlanıp daha kolay iş bulma imkanı yakalıyorlar." dedi. İşte 2019 fiyatlarıyla dil eğitimi alabileceğiniz ülkelerin bir kaçı..

İrlanda

Dizi ve film çekimlerinin vazgeçilmez duraklarından biri İrlanda. Birçok kült filme ev sahipliği yapmış olan bu büyülü ülke, eşsiz doğasıyla, sıcak kanlı insanlarıyla ve tarihiyle hem gezginlerin hem de yabancı öğrencilerin uğrak yeri haline gelmiş durumda. İrlanda'da eğitim almak isteyenler dünyanın en nazik ve cana yakın insanları ile tanışmak üzeredirler. Bu noktada buraya dil eğitimine giden öğrencilerin zorluk çekmeden ülkeye adapte olmaları oldukça hızlı oluyor. Irlanda'da Work and Study imkanları ise;

▪ İrlanda'da 25 haftalık dil kursuna kayıt olan öğrencilerin yararlanabileceği bir programdır.

▪ 25 haftalık dil okuluna kayıt olan öğrencilere ekstra 8 hafta daha çalışma izni verilmektedir. Özetle, öğrenciler bu programla toplamda 33 hafta kalış hakkı elde ederler.

▪ Dersler Pazartesi- Cuma arasındadır ve hafta sonları tatildir. Öğrenciler haftada 15, 20 veya 25 saatlik ders programlarından birini seçip eğitim sürelerini kendileri belirlerler.

▪ İrlanda'da 25 haftalık dil eğitimine kayıt olan öğrencilere haftada 20 saat yarı zamanlı (part-time) çalışma izni sağlamaktadır. Bu izin tatil dönemlerinde 40 saate (tam zamanlı) çıkmaktadır.

▪ İrlanda'da Work&Study programının belli bir başlama tarihi bulunmamaktadır. Vizesini alan öğrenci İrlanda'ya varışının akabinde programı başlar.

▪ GARDA ofislerine giderek çalışma ve kalış iznini onaylattıktan sonra çalışmaya başlayabilir. GARDA randevu ile çalıştığı için öğrenciler gitmenden önce mutlaka randevularını almak zorundadır.

İrlanda da saatlik ücret 9,70€'dan başlayıp olarak düzenlenmesi lazım. 2020 yılında da 10.50€ olması tahmin ediliyor diyebilirsin

Malta

Yurtdışı eğitimi deyince hemen herkesin ilk aklına gelen ülkelerden biri Malta. Malta'nın yüzyıllar boyu pek çok kültüre kapılarını açtığı ve Mısır Piramitlerinden daha eksi yapılara ev sahipliği yaptığı bilinmekte. Akdeniz bölgesinde olduğu için, havası, suyu, doğası ve lezzetleri ülkemize pek de yabancı bir bölge değil. Bu Rönesans dönemine hizmet etmiş ülkede azımsanmayacak derecede Türk öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Malta'daki Work And Study şartları ise;

▪ 12 hafta ve üzeri dil okuluna kayıt olan öğrenciler 13. Haftadan itibaren çalışmaya başlayabilirler.

▪ Part-time çalışma izin onayı yaklaşık 4 hafta sürmektedir. Vakitlice yapılan başvuru neticesinde ilk 12 hafta dolduğunda, zaman kaybetmeden çalışmaya başlanılabilmektedir.

▪ Malta Hükümeti, Malta'da 12 hafta ve üzeri dil eğitimine kayıt olan öğrencilere, haftada 20 saat yarı zamanlı (part-time) çalışma izni sağlamaktadır.

Malta da saatlik ücret 4.75€'dan başlayıp öğrencilerin bulacağı iş ve alanlara göre artış göstermektedir.

Dubai

Hem çalışıp hem de okuyabileceğiniz ülke alternatifleri her hecen gün artıyor. Bu ülkelerden biri de Dubai. Halkın yüzde 85'inin İngilizce konuşması ve ülkenin dünya ticareti bakımından önemli bir konumda olması buraya okumaya gelen öğrenciler için bir fırsatlar dünyasına dönüşüyor. Dubai'yi, uçsuz bucaksız sahilleri, petrolün sudan ucuz oluşu, lüks ve ihtişamlı görüntüleri ile biliyorsunuz. Peki bu ülkedeki Work and Study koşulları ne diye sorarsanız işte yanıtı;

▪ Kolay vize vermesi ve banka hesabında para bulundurma zorunluluğunun yok.

▪ En az 12 hafta dil okuluna kayıt yapıldığı takdirde haftalık min. 20 saat çalışma iznini alınabiliyor.

▪ Konaklamanız için çeşitli seçenekler mevcuttur. Rezidans, hosteller ve oteller bunlardan bazılarıdır. Bu alanda tercih size kalmış.

▪ Dubai' de yapılan düzenlemeler ile dil eğitimi almak isteyen öğrenciler, en az 12 hafta eğitim aldıkları takdirde resmi olarak haftalık 20 saat çalışma iznine sahip olurlar. Bunun için öğrencilerin BAE İş Kanunu bünyesinde yer alan Çalışma Bakanlığı'ndan izin almaları gerekmektedir.

▪ Dubai'de öğrenciler iş buldukları takdirde, genellikle saatlik ortalama 6-8 $ arasında değişen ücretler alır.

Avustralya

Doğası, havası, kangurusu,  ünlüleri ve bizi çocukluğumuza götüren tazmanya canavarı ile dünyaya nam salmış okurken keyifle çalışabileceğiniz bir ülke Avustralya. Bu ülke doğayla bütünleşip hem okurum hem de çalışırım ben diyenler için biçilmiş kaftan. Avustralya’daki Work and Study şartları ise;

• Minimum 3 aylık dil kursuna kayıt yaptırmak. Ancak vizenin daha kolay alınabilmesi için öğrencilerin aynı zamanda mesleki eğitime kurslarına katılmayı öneriyoruz. 

• Avustralya’da bulunan bu kurslar, Vocational Education an Training kurslarıdır. Yani mesleki eğitim kurslarıdır.

• VET kurslarının süresi 24 ile 36 hafta arasında değişmekte olup finans, pazarlama ve turizm gibi konularda alınabilir. Bu süre toplamda ortalama 1 yıl sürecektir ve öğrenciler bu süre içerisinde yasal olarak çalışma hakkına sahiptir. 

• Saatlik olarak Sydney’ de ortalama 10-12 dolar kazanılırken, Melbourne’ da bu ücret saatlik 14-16 dolardır.

• Yasal çalışma izni sayesinde ayda ortalama 1500 AUD kazanma şansınız yüksektir.

Yurtdışında eğitim almak ve bilgi edinmek için https://www.endlessabroad.com.tr adresinden bilgi alabilirsiniz.

banner148
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku