DÜNYA:
MSK, nihai seçim sonuçlarını açıkladı

Merkez Seçim Komisyonu (MSK), Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu seçim sonuçlarını açıkladı. Bulgaristan’dan beş parti yeni Avrupa Parlamentosu’na 17 temsilci gönderecek. 

607 194 geçerli oy veya yüzde 31.07’lik oyla birinci olan Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB)partisi 6 AP milletvekili çıkardı. 

Partiden seçilen AP milletvekilleri, şimdiye kadar Dijital Ekonomi ve Dijital Toplumdan Sorumlu Avrupa Birliği (AB) Komiseri Maria Gabriel, eski AP milletvekilleri Andrey Kovaçev, Andrey Novakov, Eva Maydel, Asim Ademov ve GERB ile ittifak yapan Demokratik Güçler Birliği’nin (SDS) temsilcisi Aleksandır Yordanov. 

474 160 geçerli oy veya 24.26’lık oyla ikinci olan Bulgaristan İçin BSP İttifakı 5 APmilletvekili çıkardı.

İttifaktan seçilen AP milletvekilleri Elena Yonçeva, Petır Vitanov, Tsvetelina Penkova, İvo Hristov. Tercihli oyla Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) Başkanı Sergey Stanişev ikinci sıradan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçildi. 

Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) 323 510 geçerli oy veya yüzde 16,55’lik oyla üçüncü parti oldu. HÖH, 3 Avrupa Parlamentosu milletvekili çıkardı.

Partiden seçilen Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, eski AP milletvekilleri İlhan Küçük ve İskra Mihaylova ve eski Devlet tarım Fonu İcra Müdür Yardımcısı Atice Alieva Veli. 

İç Makedon Devrimci Örgütü (VMRO) partisi, 143 830 geçerli oy veya yüzde 7,36 oyla 2 APmilletvekili çıkardı.

Partiden seçilen AP milletvekilleri, eski AP milletvekili Angel Cambazki ve tercihli oyla seçilen film yönetmeni, senaristan ve sinema oyuncusu Andrey Slabakov. 

Demokratik Bulgaristan Birliği İttifakı, 118 484 veya yüzde 6,06 oyla 1 AP milletvekili çıkardı.

İttifakın liste başı adayı Radan Kınev, AP milletvekili seçildi. 
MSK, Bulgaristan’da yapılan AP seçimlerine katılım oranının yüzde 33,28 olduğunu açıkladı. (Kaynak: Kırcaali Haber)

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Bulgaristan'a karantinasız giriş nasıl...
Türkiye'deki Bulgaristan Vatandaşları PCR testi ile14 günlük karantinasız Bulgaristan’a girebilecek.

Haberi Oku