DÜNYA:
Bulgaristan, 14 günlük karantina uygulamasını, sadece 8 ülkeye uygulayacak

Kırcaali Haber Gazetesi'nin haberine göre, Bulgaristan Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi Doç. Dr. Angel Kunçev, Ulusal Koronavirüs Kriz Masasının gazetecilere verdiği brifing sırasında, ”Stockholm'daki Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin verilerine dayanarak AB, Sırbistan ve Kuzey Makedonya'dan ülkemize giriş yapan Bulgaristan ve yabancı uyruklu vatandaşlar için 14 günlük karantina uygulamasının kaldırılmasını önereceğiz” diye bildirdi.

14 günlük karantina uygulaması, yalnızca son 2 hafta içinde en çok vakaların tespit edildiği 8 ülkeden giriş yapanlara uygulanacaktır. Bu ülkeler İsveç, Birleşik Krallık, Belçika, İrlanda, Portekiz, İspanya, Malta ve İtalya’dır.

Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi, ”İkinci hafta İsveç, koronavirüs vaka sayısının en yüksek olduğu ülkedir. Dün İsveç’te yeni vaka sayısı 629 olup son 24 saatte 46 ölüm gerçekleşti. Bir karşılaştırma yapacak olursak Danimarka'da yeni vaka sayısı 46 olup son 24 saatte 3 ölüm gerçekleşti” diye bildirdi.

Dün Hırvatistan (1), Yunanistan (3) ve Bulgaristan (8) olmak üzere üç Balkan ülkesinde vaka sayısı 10’dan azdı. Aynı zamanda Kuzey Makedonya'da 38, Arnavutluk'ta 26, Bosna-Hersek'te 27, Sırbistan'da 25, Romanya'da 197 ve Türkiye'de 1182 vaka bildirildi.

Doç. Dr. Kunçev, “COVID-19’un Bulgaristan ve Balkan bölgesinde yayılımı giderek azalıyor, bu da muhtemelen haziran ayının ilk yarısında Sağlık Bakanlığı'na, önümüzdeki ayın ortalarında sınırların tamamen açılmasını ve insanların serbest dolaşımına izin verilmesini beklediğim özellikle AB içinde önlemlerin daha da hafifletilmesini önermemizi sağlayacak” diye özetledi. (Kaynak: Kırcaali Haber)

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Bulgaristan'a karantinasız giriş nasıl...
Türkiye'deki Bulgaristan Vatandaşları PCR testi ile14 günlük karantinasız Bulgaristan’a girebilecek.

Haberi Oku