DÜNYA:
Bulgaristan vatandaşlığı işlemleri askıya alındı

Bakan Kirilov’un emriyle 17 Mart itibariyle Ulusal Meclisin OHAL kararı kaldırılıncaya kadar Bulgaristan Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne ait gişelerinde Bulgaristan vatandaşlığı kazanılması, yeniden kazanılmasıı ve kaybedilmesine ilişkin başvuruların kabul edilmesi, kayıt edilmesi ve başvuru sahipleriyle mülakat yapılması askıya alındı.

Bu süre zarfında belge göndermek ve mülakat yapmak için elektronik rezervasyon yapmış kişiler, Bulgaristan Vatandaşlık Genel Müdürlüğünün otomatik bilgi işlem sisteminde yer alan zaman çizelgesi doğrultusunda OHAL kaldırıldıktan sonra yeni bir elektronik rezervasyon yapabilirler veya Bulgaristan'ın yurtdışındaki diplomatik ve konsolosluk misyonları aracılığıyla Bulgaristan vatandaşlığı kazanılması, yeniden kazanılmasıı ve kaybedilmesi için başvuruda bulunabilirler.

Aynı dönemde Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın kararnamesi doğrultusunda Bulgaristan Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne ait gişe birimleri tarafından Bulgaristan vatandaşlığı kazanılmasını, yeniden kazanılmasını ve kaybedilmesi için gerekli tasdik belgeleri verilmesi askıya alındı.
17 Mart-13 Nisan 2020 döneminde tasdik belgesi almak için elektronik rezervasyon yapmış kişiler, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın kararnamesi doğrultusundaBulgaristan Vatandaşlık Genel Müdürlüğünün otomatik bilgi işlem sisteminde yer alan zaman çizelgesi doğrultusunda OHAL kaldırıldıktan sonra yeni bir elektronik rezervasyon yapabilirler veya Bulgaristan'ın yurtdışındaki diplomatik ve konsolosluk misyonları aracılığıyla bu belgeyi almak için başvuruda bulunabilirler.

Bulgaristan vatandaşlığı kazanılması, yeniden kazanılmasıı ve kaybedilmesine ilişkin başvuruların kabul edilmesine ilişkin başvurulara ek belgelerin ve başka belgelerin kabul ve kayıt işlemleri Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne ait gişe birimlerinde gerçekleştirilmeye devam ediyor. Ancak gişelere girişler izin alınarak yapılmakta ve vatandaşlara birer birer hizmet verilmektedir.

Adalet Bakanlığı Vatandaşlık Konseyinin oturumları OHAL kararı kaldırılıncaya kadar askıya alındı.  (Kaynak: Kırcaali Haber Gazetesi)

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Bulgaristan'a karantinasız giriş nasıl...
Türkiye'deki Bulgaristan Vatandaşları PCR testi ile14 günlük karantinasız Bulgaristan’a girebilecek.

Haberi Oku