DÜNYA:
Bulgaristan Kırcaali Müftüsünden Koronavirüs fetvası

Allah’ın Selamı Rahmeti ve Bereketi Üzerinize Olsun

 

Değerli Müslümanlar!

Şahsımıza, Rabbimize ve toplumumuza karşı sorumluluklarımız vardır. Hadis-i şerifte Kadri kıymeti az bilinen nimetler olarak ifade edilen “sağlık ve zaman”ı insanlık olarak şu an daha iyi anlıyoruz.

Dünyada olup bitenleri merak ediyoruz, insanlığın sağlığını, esenlik ve huzurunu diliyoruz. Bir imtihandan da geçiyoruz... Bu imtihanı da inşallah başarıyla vereceğiz.

Sevgili Peygamberimizin (s.a.s), sıhhat ile ilgili bazı tavsiyelerini hatırlayalım: “Allah her hastalık için şifa da vermiştir, tedavi olunuz, tedavi yolları arayınız”, “Hasta olan, sağlıklı olanın yanına gitmesin”, “Bulaşıcı hastalığı olanın yanına 2-3 metreden fazla yaklaşmayınız”, “Salgın olan bir yere girmeyiniz, eğer o yerdeyseniz, oradan çıkmayınız”, “Oruç tutun sıhhat bulursunuz”, “ Bal şerbeti ve çörekotu şifadır” buyurmuştur.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) hastaların doktorlara giderek tedavi olmasını önermiştir. Dünya sağlık örgütünün, küresel Korona virüs salgını ile uyarması sebebiyle hükümetimiz gerekli önlemleri aldı, biz duyarlı vatandaşları da uyardı.

Başmüftülüğümüz de “Kul hakkına riayet edelim “, halkımızı bilinçlendirelim çağırısında bulundu. Toplumumuza karşı sorumluluklarımız her zamankinden daha çok işler oldu. Korkmayalım, hüzünlenmeyelim, moralimizi yitirmeyelim, alınan tedbirleri fırsata çevirelim, evlerimizde aile efratlarımız ile sohbet edelim, birlikte kitaplar okuyalım, dualar edelim, nimetleri hatırlayıp şükredelim.

Değerli kardeşlerim, kıymetli Müslümanlar!

Dinimiz evrenseldir, toplumsaldır. Normal şartlarda toplumla iç içe olmamız, faydalı olmamız, büyüklere saygı göstermemiz, küçükleri sevgi ile kucaklamamız gerekiyor.

Bu zaruret döneminde ise belirlenen tedbirlere uymalıyız ki, Kul haklarını ihlal etmiş olmayalım, toplum olarak salgına fırsat vermeyelim.

Hasatlıktan korunmak, bizde yayılmamasını engellemek ve etkilerini en azına indirmek için Kırcaali Müftülüğü olarak şu tedbirleri aldık:
- Camilerimizin ve Müştemilatlarının uygun yöntemlerle dezenfekte edilmeleri, havalandırmaları.

-Yaşlı ve hasta (Grip ve nezle) cemaatimizin günlük namazlarını evlerinde eda etmeleri.

- Yıllık Kur’an Kurslarımızın, Haftalık Sohbetlerin ve Mevlid programlarının ertelenmesi.

-Musafaha ve kucaklaşma yapmadan – sağ elimizi kalbimizin üzerine koyarak Selamlaşmamız.

- Başmüftülük Fetvasıyla cuma yerine öğlen namazının kılınması.

-Cenaze namazları farzı kifayedir, namaz sonrasında en yakınlarının defin işlerine katılmaları.

-Hatim cemiyetleri, onarım görmüş camilerin açılışları, imamlar toplantıları ertelenmiştir Abdets ile birlikte azami ölçüde kişisel temizliğimizi yapmamız.

-Evde olmayı – kitap okuyarak, sohbet ederek, ibadet ve dua ederek fırsata dönüştürelim.

Unutmayalım “Derdi veren Allah, dermanını verir” Rabbim bizi, ailemizi, memleketimizi ve bütün insanlığı korusun. Cümlemize afiyet, takva, hidayet ve güzel ahlak ihsan eylesin.
Korktuklarımızdan emin, umduklarımıza nail eylesin.

En kalbi dualarımla
Beyhan Mehmed
Kırcaali Müftüsü 

Kaynak: Kırcaali Haber Gazetesi

Kaynak: Kırcaali Haber
banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Bulgaristan'a karantinasız giriş nasıl...
Türkiye'deki Bulgaristan Vatandaşları PCR testi ile14 günlük karantinasız Bulgaristan’a girebilecek.

Haberi Oku