YAŞAM:
Yavuz Çiftinin ev sahipliğinde koruyucu aileler günü kutlandı

Koruyucu Aileler Günü münasebetiyle Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz ev sahipliğinde Antikkapı Restaurant'ta gerçekleştirilen programda koruyucu aileler ve çocuklarıyla bir araya geldi.

Programa; Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz yanı sıra  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Kamil Tüylüoğlu, daire müdürleri, koruyucu aileler ve öğrenciler katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın selamlama konuşmaları ile başlayan program, Vali Seddar Yavuz’un açılış konuşmalarıyla devam etti.

“BU MİLLETİN EVLATLARI YARDIMSEVERDİR”

Davete icabet eden konuklarına ve çocuklarımıza teşekkür eden Vali Yavuz, bayrama denk gelmesi sebebiyle programı bugün gerçekleştirdiklerini belirterek sözlerine şu cümlelerle devam etti : “Kuşkusuz anne babalar da çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak bazı aileler zihinsel, bedensel ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Bu tür durumlarda ise çocuklar koruma altına alınarak Devletimizin himayesinde  bakım ve sorumlulukları karşılanır. Korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımız için aile odaklı sosyal hizmet modellerinin başında koruyucu aile hizmet modeli geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Koruyucu Aile uygulamasının yaygınlaşması için, uzun yıllardır, çok titiz çalışmalar yürütüyor. Koruyucu aile hizmetinin amacı; korunma altındaki çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek, sıcak bir aile ortamını sağlamaktır. Bu kapsamda koruyucu ailelerimiz; çocuklarımızın eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu devlet denetiminde üstlenmektedirler.”

“254 ÇOCUĞUMUZ KORUYUCU AİLE İLE İRTİBATLANDIRILMIŞTIR”

İlimizdeki koruyucu aile sayıları ile koruyucu aile yanında bulunan çocuklarımıza ilişkin bilgiler veren Vali Yavuz: “Koruyucu aile sayısı 210, koruyucu ailelerdeki çocuk sayısı 249’dur. Uyum sürecinde bulunan aile sayımız 5, uyum süreci devam eden çocuk sayımız 5, koruyucu aile yanındaki engelli çocuk sayımız 26 ve sırada bekleyen aile sayımız ise 62’dir. Dolayısıyla 254 çocuğumuz koruyucu aile ile bir şekilde irtibatlandırılmış durumdadır. Özellikle aile seçiminde büyük bir özen gösterilmekte ve evlatlarımızın biraz önce bahsettiğim sosyal psikolojik gelişimlerine katkı sunabilecek, sevgi ve şefkat yoksunluğunu giderebilecek aileleri seçmeye özen göstermekteyiz. Bu süreç biraz uzun süren bir süreçtir.  Her teklif edene de evlatlarımızı emanet edemediğimizi huzurlarınızda da ifade etmek istiyorum. Sizler büyük bir sevgi, şefkat ve itina ile evlatlarımıza sahip çıkıyor ve tam da yüce dinimizin emirlerini yerine getiriyorsunuz. Nitekim Peygamberimiz (S.A.V): ‘Bir kimse Müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse affedilmeyecek bir suç işlemediği taktirde Allahutaala onu mutlaka cennetine koyar’ buyuruyor. İşte böylesine engin bir medeniyetin mensupları olarak yani Müslümanlar olarak sadece kendi çocuklarımızdan değil bizden ilgi sevgi ve şefkat bekleyen başta yetim ve diğer dezavantajlı gruplar olmak üzere bu çocuklarımıza sahip çıkılması medeniyetimizin de yüce dinimizin de buyurduğu emrettiği bir husustur.”

“BU ŞEHİRDE BULUNAN İNSANLARIN BİZE EMANET EDİLDİĞİNİ BİLİYOR VE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Hükümetimizin koruyucu aile ve çocuklarımız için yürüttüğü projelere ve çalışmalara da değinen Vali Yavuz: “Hepinizin bildiği gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti sosyal hizmet ve sosyal yardım alanlarında devrim niteliğinde değişiklikler meydana getirmiştir. Dikkat ederseniz yetiştirme yurtlarının tamamını kapatarak onları sevgi evlerine dönüştürülmüş ve daha sıcak, minik evlerde çocuklarımız yetiştirilmektedir. Bunun dışında biraz önce bahsettiğim koruyucu aile gibi başka bir takım sosyal hizmet modellerini de çeşitlendirip evlatlarımızı hayata hazırlamaya gayret ediyoruz. Koruyucu ailelerimizin ihtiyaç duyduğu birtakım maddi destekleri yine devletimiz sağlamaya devam ediyor. Bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Bu şehirde Büyükşehir Belediyemizle Valiliğimizle büyük bir iş birliği anlayışıyla toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya özen gösteriyoruz. Her daim her yerde söylediğimiz gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanımız Türkiye’de örnek alınabilecek sosyal sorumluk projelerine ağırlık veriyor. O yüzden bu şehirde engellisinden yaşlısına, hastasına; yetiminden öksüzüne çok güzel projeleri ve destekleri var. Zaten bu şehrin ve bu şehirde bulunan insanların bize emanet edildiğini biliyor, bu emaneti korumak ve daha iyi bir hale getirmek için çok kıymetli Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın Bey ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Hepinizi hürmetle, saygıyla selamlıyorum. Emeklerinize yüreklerinize sağlık. İyi ki varsınız, çok teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz ile protokol üyeleri, koruyucu ailelerimiz ve çocuklarımızla birlikte ikram edilen yemekleri yediler.

Yenilen yemeğin ardından Zincirlikuyu Cami İmam Hatip Necati Adıgüzel yemek duasını yaptı.

Daha sonra Yavuz Çifti, masaları gezerek misafirleri ile yakından ilgilendiler. Özellikle çocuklarımızla yakından ilgilenen Yavuz Çifti, onlarla günün anısına fotoğraf çektirdiler.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku