YAŞAM:
Kirpiler  yılanlara karşı!

Yılanlar soğuk kanlı hayvanlardır. Onun için insanlar için itici ve ürkütücü gelir. Engerek ve boynuzlu engerek zehirlidir. Bu iki yılan ürkek hayvanlardır, insana saldırma vakaları dikkatsizlikten kaynaklanmaktadır. Sıslama sesi duyduğunuz anda yavaşça uzaklaşmanız gerekir, ani hareketler yaparak yılanı daha da endişeye sokmamak önemlidir. Taş ve sopayla öldürmek yerine onların yaşam hakkına saygı duymamız gerekir.

Yolda bir yılan görürseniz, soğukkanlılığınızı koruyun ve sakin olun ve herhangi bir hareket yapmayın. Yılanın sizi fark etmesine izin verin ve gitmesi için mutlaka bir yolu açık bırakın. Ona taş atarak korkutmayın, çünkü bu onu saldırıya itebilir ve kaçmaya da çalışmayın. Yaz gezmeler için mutlaka yüksek ayakkabılar ve kalın çoraplar giymekten başka yılan olduğu bilinen alanlarda da dikkatli olmalısınız.
Yağışlı dönemden dolayı yılanların saklandığı yerler rutubetlendi, yılanların doğal düşmanları (tilki, kirpi, atmaca, baykuş) azalınca ve kemirgenlerin çoğalmasıyla yılanlar çoğalabilir. Yılanlar faydalı yaratıklardır, çiftçilerin dostudur, kemirgenleri kontrol altında tutarlar.
Engerekgiller harici yılanlar insan için zehir bakımından tehlike arzetmez. Hayvanlara yaşam hakkı sunmalıyız. Fazla olunca kirpi takviyesi yaparak doğal yoldan sayılarını sınırlayabiliriz.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku