YAŞAM:
Gökçeada'nın ÜNAL ÇETİN'i var

Kabul etmek gerekiyor ki yeryüzünde organik tarımın yapılacağı topraklar ve iklim alanı gitgide daralıyor, İşte böyle bir süreçte  Gökçeada, insanların yeniden doğaya dönüş arzusunun hız kazandığı bir çağda bu olanağı sunabilen yerlerden birisi olarak kabul görüyor.

Adanın çalışkan belediye başkanı Ünal Çetin tarafından  hayata geçirilen Gökçeada Organik Tarım Projesi ile bağcılık, zeytincilik ve arıcılık gibi, tarıma dayalı üretimle geçimini sağlayan küçük üreticilerin organik tarıma yönlendirilmesiyle adada yaşam farklı alternatiflerle renklenmeye başlamış.

Bütün bu güzellikler devam ederken Gökçeada, 2011 yılı haziran ayında almış olduğu Cittaslow unvanı ile dünyanın ilk ve tek sakin adası durumuna gelmiş..

Yurt içinden ve yurtdışından organik tarımla uğraşmak isteyenler için Gökçeada bir cazibe merkezi haline gelmeye başlamış

Bir önemli bilgiyi de burada paylaşmakta fayda var Ladolia zeytin ağacı, Türkiye’de sadece Gökçeada’da yetişmektedir.

-Bu ağaç zengin aromalar ve lezzet içeren yağlık zeytinler vermektedir. Adada önce zeytin ve zeytinyağı üretimiyle başlatılan uygulama ile organik ürün yelpazesi yaygınlaştırılarak sürdürülüyor..

-Adaya gelen ziyaretçilerin sağdığı keçinin sütünü içmesi, çam ve kekik ballarından yerinde tatması ve alması mümkün.

-Dalından organik sebze ve meyve koparıp kahvaltı sofralarını, öğle ve akşam yemeklerini renklendirmek ve süslemek bir hayal değil.

-Adalıların hoşgörülü ve öğretici yanlarını değerlendirip, ada yemeklerinin yapımını öğrenebilir,

-Gökçeada’da çocuklarınıza kent yaşamında karşılaşamadığı hayvanlarla oynama şansı yaratabilir.

Gökçeada belediye başkanı Ünal Çetin’in adayı güzelleştirmek ve adada yaşayanların yaşam standartlarını daha yakından izleyebilmek adına yaptığı çalışmaları gözlemleyebilmek adına  İYİ Parti GİK üyesi 21-23 dönem Kocaeli milletvekili Cumali Durmuş, İYİ Parti Kocaeli İl başkan yardımcısı Nusret Acur, İYİ Parti Gebze belediye meclis üyesi Birol Elüstü, TSE’den Aydemir Özcan ve bendeniz Yüksel Ercan’dan oluşan ROTASIZLAR  Seyahat grubu olarak  sabah erken saatlerde Gökçeada’ya ulaşmak adına yola çıktığımızda hem Ünal Çetin başkanı hem de 2014 yılından itibaren yönettiği Gökçeada’yı görmek adına keyifli bir yolculuğa “merhaba” dedik..

10 Nisan 1972 tarihinde Ezine Çanakkale’de doğan Ünal Çetin; ilköğretimini Ezine; orta ve lise eğitimini ise babasının memuriyeti sebebiyle geldikleri Gökçeada’da tamamlamış.

Ünal Çetin Yükseköğrenimini Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesinde tamamlayıp 1993 yılında Bitlis’in Güroymak ilçesinde meslek hayatına başlamış Bitlis’teki görevinin ardından Gökçeada’ya tayin olan Çetin, Uğurlu Köyü İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulunda öğretmenlik ve idarecilik yapmış.

İş hayatının yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleri bağlamında, çeşitli eğitim, kültür ve sosyal yardım alanındaki STK’larda görev alan Ünal Çetin Türk Eğitim-Sen temsilciliği ve İLKSAN Çanakkale üst kurul delegesi olarak görev yapmış.

Ünal Çetin 2014 yılının mart  ayında yapılan yerel seçime MHP aday olarak girmiş, özellikle hatırlatmakta fayda var 2009 ve 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığını düşünen tüm isimlerin rakipleri oradaki adaylar değil sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan’dı.

İşte AK Partinin en güçlü olduğu ve “AK Partide mühim olan aday olabilmek gerisini zaten Erdoğan kazanıyor” diye düşünülen bir süreçte MHP adayı Ünal Çetin belediye başkanlığını yüzde 41.93 oy oranı ile kazanırken seçim öncesi başkanlık için tebrikleri kabul eden AK Parti adayı Yücel Atalay ise ancak yüzde 33.84 oy alabilmişti.

Aradan 5 yıl geçti 2014 yılında başkanlığı yüzde 41.93 oy oranı ile kazanan Ünal Çetin 11 Kasım 2017 tarihinde Genel başkan Meral Akşener’in taktığı rozet ile İYİ Partiye görevde iken katılan ilk belediye başkanlarından birisi olmuştu.

Ünal Çetin 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimde yüzde 41. 93 olan oy oranını 15 puan daha arttırıp yüzde 56.18 gibi olağanüstü bir noktaya ulaşırken iktidarda bulunan AK Partinin adayı Muzaffer Dağlar ise ancak 28.99 oranında oy alabilmişti.

Çetin aynı zamanda Gelibolu Yarımadası Gelibolu, Eceabat ve Gökçeada Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği başkanlığını da yürütmektedir. Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev alan Ünal Çetin’i bitip tükenmeyen enerjisini Gökçeada’ya harcamak adına 7/24 tüm gücünü kullanan ve bundan sonrada kullanmaya hazır bir “gönül insanı” olarak gördük.

Gökçeada’ya ulaşabilmek adına GESTAŞ’ın feribotundan adaya ayak bastığımızda eski Ocak başkanlarından Ömer Tosun’u da çay içerken gördüğümüzde “Dünya çok küçükmüş” ifadesinin gerçekliğinin bir kez daha farkına varmış olduk.

Gökçeada’nın en güzel oteli olarak bildiğimiz ve daha önce birkaç kez daha kaldığımız MASİ otele ulaşıp odalara yerleştikten sonra “Vakit kaybetmenin gereği yok” diyerek kendimizi Gökçeada’nın muhteşem sahillerine attık.

Gün boyu bir taraftan Gökçeada’yı her santimetresine kadar tanımaya çalışıyor, bir taraftan da muhatap olduğumuz  Erkek-Bayan-Yaşlı-Genç yerli yabancı turist kim varsa “Belediye başkanı Ünal Çetin’den memnunmusunuz..?” sorusuna cevap bulmaya çalıştık.

O gün ve ertesi gün yüzlerce vatandaşa yönelttiğimiz sorulara aldığımız cevapları alt alta üst üste toplayıp çarpıp böldüğümüzde gördük ki Ünal Çetin’e olan sevgi ve güven 31 Mart 2019 tarihinde aldığı yüzde 56.18 oy oranının çok ama çok üzerinde.

Adada uzun yıllardır ikamet eden 6 kişilik bir grubun arasına karışıp bir taraftan nefis kurabiyeler eşliğinde çaylarımızı yudumluyor bir taraftan da başkan Ünal Çetin ile ilgili sorular yöneltiyorduk ki grubun tamamın “-Beyefendi İktidar partisi belediye başkanı Ünal Çetin’i İYİ partili olduğu için çalıştırmıyor, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na, Ankara’da Mansur Yavaş’a ne yapılıyorsa burada da Ünal Çetin’e aynısı yapılıyor, Başkanın önüne her gün başka başka engeller koyuyor, buna rağmen Ünal Çetin bitip tükenmeyen enerjisi ile koşturup duruyor, bugün yerel seçim olsun Ünal Çetin en az yüzde 80 oy alır” görüşünde buluştuklarına şahit olduk.

Gökçeada belediye başkanı Ünal Çetin ile ilgili adada yaşayan Türk vatandaşları ile Rum vatandaşlarının görüşü aynı, tamamı Ünal Çetin’in göreve geldiği 2104 yılından bugüne kadar geçen 8 yıllık zaman dilimi içerisinde hiç kimseye karşı hiçbir ayırım yapmadığını 7/24 koşturup durduğu adada yaşayan herkes tarafından dillendiriliyor.

Ünal Çetin’in  şu sıralar “2014 yılı benim için çıraklık dönemiydi, 2019 yılından şu ana kadar kalfalık dönemindeyim, 2024 yılında ustalık dönemini yaşayacağım” şeklinde mi  yoksa “ Yerel yönetimlerde 2 dönem yeter, gelecek yılın Haziran ayında yapılacak genel seçimde Gökçeada ile birlikte tüm Çanakkale’ye daha fazla hizmet için TBMM’de olmalıyım.” diye düşünüp düşünmediğini işin doğrusu bizde anlayamadık.

Bir vatandaş olarak bizim düşüncemiz Ünal Çetin üçüncü dönem belediye başkanı olmayacağım derse Gökçeada bir daha kolay kolay kendileri için risk alan bir belediye başkanını kolay kolay bulamayacak, ancak Milletvekili aday olmaya karar verip seçilirse de başta Gökçeada ve Çanakkale olmak üzere tüm Türkiye ,Yavuz Bülent Bakiler’in tarif ettiği

“Yeniden cemre gibi düşmek toprağa

 Yeniden haram etmek gece gündüz uykuyu

 Yunus Emre gibi atsız pusatsız

 Yeniden fethetmek Anadolu’yu.”

şiiri içerisinde hayat bulan bir mebus olarak iz bırakabilir..

Kararını yakın bir süreçte öğrenebileceğimizi düşünüyoruz.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

KO-MEK yeni döneme hazır
Halk Üniversitesi KO-MEK yeni döneme kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hazırlanıyor.

Haberi Oku