Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe İlçesinde hayata geçirilen dünyanın 3’üncü, Avrupa’nın ise en büyük Doğal Yaşam Parkı olan Ormanya, Sadece Kocaeli değil çevre illerden de binlerce ailenin tek adresi haline geldi. Ormanda masal gibi bir gezi yapma fırası bulan aileler,oldukça eğlenceli vakit geçiriyor.İnsan ile doğa arasındaki ilişkinin zayıflardığı günümüzde, insanlara doğa ile başbaşa kalabileceği ortamlar oluşturmayı hedefle ortaya çıkan Ormanya Doğal Yaşam Parkı, ziyaretçilerine doğa ile yakınlaşma fırsatı sunuyor.Her ayrıntının tüm detaylarına kadar düşünüldüğü projede, park’da yaşamakta olan hayvanların habitatlarıda korunuyor.Doğal güzellikleriyle birlikte birbirinden farklı etkinlik ve deneyimlerlerinde yaşandığı parkta, sürekli yeni fikirlere yer verilerek, görsel açıdan da zenginleştiriliyor. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’de oldukça yoğun çalışan üyelerinin stres atmaları atmaları amacıyla Ormanya Doğal Yaşam Parkına bir gezi düzenledi.
73 FARKLI TÜRDE
871 HAYVAN
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği gezide, üyeler 6 ana bölgeden oluşan Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nı gezdi. Gezi esnasında görevliler tarafından verilen bilgilerde, 4000 dönüme yayılan dev proje içerisinde toplam 73 farklı türde 871 hayvan barındığı ifade edildi. İlk olarak Ormanya yürüyüş parkurlarını gezen cemiyet üyeleri daha sonra bir sinema filminin de çekildiği Hobbit evlerini gezdi. Ardından, doğada yaşayan hayvanların doğal ortamlarına benzer koşullarda oluşturulan alanlarda gezen cemiyet üyeleri hayvanat bahçesinde gezip bol bol fotoğraf çekildi.
BAŞKANDAN TEŞEKKÜR
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, yapmış olduğu konuşmada, “ Üyelerimiz çok yoğun çalışıyor. Oldukça stresli bir iş yapıyor. Onların il içi veya il dışı sosyal ve kültürel geziler ile motive etmek amacıyla proğramlar yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde Safranbolu ve Anıtkabir’e geziler düzenlemek için çalışmalarımız var. Katılan herkese teşekkür ederim” dedi