SİYASET:
Gelecek Partisi'nden Valiliğe ‘Ekmek' çağrısı

Kocaeli'de 230 gramı 1.75 TL olan ekmek hafta sonundan itibaren 2 TL'den satılmaya başlandığını hatırlatarak, ülkenin mevcut koşuklarında dar gelirli vatandaşlara büyük darbe vuran bu zammın geri çekilmesini isteyen Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Ömer Faruk Başaran, “Geçtiğimiz yıllarda aralarında Kocaeli’nin de olduğu Ankara, Edirne gibi birçok ilimizde ekmek zamlarına karşın valilikler ve Ticaret Bakanlığı'nca müdahaleler edilmiş ve bir süreliğine de olsa zamlar geri çekilmişti. Pandemi sürecinin etkisiyle tavan yapan işsizlik ve hayat pahalılığı döneminde bazı sektörler kardan çok hizmeti düşünmek durumundadır.

ZAM KONUSU GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Sofraların en temel maddesi olan ekmeğe zam konusu mutlaka gözden geçirilmelidir. Elbette fırıncı esnafının da haklı olduğu konular var. Girdi maliyetleri konusunda onlara yönelik önlemler de alınmalıdır. Burada söz konusu olan dar gelirli milyonlardır” dedi. Başaran ayrıca ekmeğin naylon değil, Gıda Kodeksi'ne uygun polietilen maddesinden üretilmiş poşetlere konulması hatta kağıt ambalaja geçilerek vatandaşa en sağlıklı şekilde ulaştırılması gerektiğini de ifade etti.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü...
Milletvekili Doğan Demir, seçim öncesi kaldırılacağı sözü verilen mülakat uygulamasını hatırlatarak...

Haberi Oku