SİYASET:
Emeklilerin hakkını alana kadar susmayacağız

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, açıklamasında “Seçim dönemi, sırf iktidar olmak için muslukları açan iktidar, seçimden sonra ise verdiklerinin katbekat fazlasını almaktadır. Vergi zamları, iki katına çıkarılan MTV’ler, marketlerdeki durum ve yüksek gıda enflasyonu ile insanımız sefalete mahkum edilmiştir. Ne yazık ki iktidar millete kulağını tıkarken, kuşkusuz ki en büyük sorunu yaşayan kitle de emeklilerimizdir.

AYNI KALDI

TÜİK’in halkı kandırmak için düşük gösterdiği 6 aylık enflasyon dahi yüzde 20’ye dayanmışken, emekliye reva görülen zam yüzde 25’tir. Fakat önceki zam döneminde en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkarılmasına rağmen, maaş hesaplamada 7 bin 500 lira yerine en son zam oranı dahilinde oluşan giydirmesiz maaş esas alınmıştır. Böylelikle 7 bin 500 lira olan emekli maaşları 7 bin 500 lirada kalmıştır.

ORTAYA ÇIKMIŞTIR

Açlığa mahkum edilen emeklinin sesini ne yazık ki iktidar ve ortakları duymamıştır. TBMM’de İYİ Partili milletvekillerinin yaptığı konuşmalar, İYİ Parti’nin de yer aldığı muhalefet partilerinin sunduğu kanun teklifleri iktidar ve ortakları tarafından görmezden gelinmiştir. Daha meclis açılır açılmaz kimin emeklinin yanında, kimin emeklinin karşısında olduğu ortaya çıkmıştır.

EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE

Tüm emekliler bilsin ki, İYİ Parti açlığa mahkum edilen emeklinin yanında olmaya devam edecektir. Gerek mecliste, gerekse de sokakta 7 bin 500 liraya mahkum edilen emeklinin çilesini gündeme getirecek, adaletli bir seyyanen zam kararı alınıncaya kadar en güçlü şekilde sesini yükseltecektir. İYİ Parti, iktidar ve ortaklarını insaflı davranmaya, vicdanlı olmaya davet edecektir.

GEREKENİ YAPACAKLARDIR

Emeklilerin haklarını sonuna kadar savunan, iki gün boyunca gece yarısına kadar emeklinin hakkını arayan İYİ Partili milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Grup toplantılarında emeklilere zam çağrısı yapıp mecliste sus pus olanları ise milletimize havale ediyoruz. Emekliler müsterih olsun; iktidar ve ortakları bu çığlığı önünde sonunda duyacak ve gerekeni yapacaklardır.” İfadelerinde bulundu.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü...
Milletvekili Doğan Demir, seçim öncesi kaldırılacağı sözü verilen mülakat uygulamasını hatırlatarak...

Haberi Oku