SİYASET:
Büyükşehir'de Büyükakın dönemi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili Tahir Büyükakın seçildi. Büyükşehir'de deneyimi bulunan Tahir Büyükakın ile birlikte, ilimizde de yeni ve farklı bir dönemin başlaması bekleniyor.

Tarih: 01 Nisan 2019 10:32

A+A-

Sonuçları merakla beklenen yerel seçimler dün yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı, daha önceki bütün tahmin ve beklentiler doğrultusunda Cumhur İttifakı’nın adayı Tahir Büyükakın kazandı. Büyükakın, 15 yıllık İbrahim Karaosmanoğlu döneminin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı oldu. Büyükşehir Belediyesi’nde deneyimi bulunan Tahir Büyükakın ile birlikte, ilimizde de yeni ve farklı bir dönemin başlaması bekleniyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın adayı Tahir Büyükakın 602 bin 150 oy ile yüzde % 55.31 oranında oy alırken; Millet İttifakı'nın adayı Serdar Kaman 354 bin 643 oy ile % 32.57 bandında oy aldı. Saadet Partisi'nin adayı Birol Aydın ise 52 bin 781 oy ile % 4.85 oranında oy aldı. Tahir Büyükakın aldığı oy oranıyla 15 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Karaosmanoğlu’nu geçti. Karaosmanoğlu 2014 yerel seçimlerinde yüzde 50.59 oy oranı ve 518 bin 309 oy almıştı.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Milletvekili Doğan Demir mülakat sözünü...
Milletvekili Doğan Demir, seçim öncesi kaldırılacağı sözü verilen mülakat uygulamasını hatırlatarak...

Haberi Oku