SAĞLIK:
Kısırlık Tedavisinde yeni umut!

“KISIRLIK TEDAVİSİNDE PRP YÖNTEMİ”

Kısırlık tedavisinde yeni umudun PRP olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öğretim Üyesi Op.Dr. Burcu Çetinkaya, PRP, son yıllarda geniş bir tıbbi hastalık yelpazesi için ameliyatsız çözüm sunan bir tedavi seçeneği olarak kullanılmaya başlandığını açıkladı.

“BAŞARI ORANINI ARTTIRMAKTADIR”

Mevcut tedavilere rağmen istenen tüp bebek başarısı sağlanamayan hastalarda PRP destek uygulama olarak kullanıldığını ve hastalarında kullandığını belirten Öğretim Üyesi Op.Dr. Çetinkaya, “PRP tedavisi sadece tüp bebekte, rahim zarını uygun hale getirmek için kullanılmamaktadır. Kötü yumurtalık rezervi olan, serum AMH ve FSH düzeyi bozulmuş bir yıldan fazla adet görmeyen menapozdaki hastalara uygulanmasıyla, sağlıklı yumurta oluşturarak da tüp bebek başarısını arttırmaktadır. Çok sayıda başarısız tüp bebek denemesi gerçekleştirmiş veya erken menopoz teşhisi konup kısıtlı sayıda yumurta gelişimi gözlenen hastalar, PRP uygulamasına karşı büyük umutlar beslemektedir. Ancak bu konuda yeterli bilimsel verinin mevcut olmadığı yeni tıbbi çalışmalara ihtiyaç olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.” dedi.

banner148
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

21 STK ile birlikte iş bırakma eylemi yaptılar
Genel merkezi Kocaeli'de olan HEKİMSEN, Türkiye genelinde 21 STK ile birlikte 2 günlük iş bırakma eylemi...

Haberi Oku