KÖYLER:
150 Çiftçiye yüzde 50 Hibeli Destek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi’sinin hammadde ihtiyacını karşılamak amacıyla çiftçileri sanayilik ürün yetiştiriciliğine yönlendiriyor. Bu kapsamda çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum desteği veriyor.

160 BİN TON SEBZE İHTİYACI

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak olan 60 firmanın yaklaşık olarak 165 bin tonluk sebze hammadde ihtiyacı olacağı tahmin edilmekte. Çiftçilerin sebze ihtiyacının karşılanmasına yönelik salçalık biber, domates, çeşitli konservelik sebzelerin üretimlerinin arttırılması için çalışmalar yürütülüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, yapmış olduğu çalışmalar sayesinde Kocaeli çiftçisini bu konuda bilinçlendirme ve yetiştiriciliğe yönlendirme faaliyetlerine devam ediyor.

SAHA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bu kapsamda alt yapı çalışmaları başlayan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayinin çevresindeki köyler ziraat mühendislerince incelenerek hammadde ihtiyacını karşılamak amacı ile saha çalışmaları devam ediyor. Araştırma çalışmalarında çiftçilere toprak analizi hakkında detaylı bilgiler sunulurken çevreye duyarlı insan sağlığına zarar vermeyen organik biyolojik ilaç ve gübre desteği de sağlanıyor.

150 ÇİTFÇİYE YÜZDE 50 HİBELİ DESTEK

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi’sine hammadde ihtiyacını karşılamak amacıyla çiftçilere yardım elini uzatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 150 çiftçiye yüzde 50 hibeli 350 bin adet salçalık domates, salçalık biber tohum desteği verdi. Destekten yararlanan çiftçilerin, Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisleri tarafından yetiştiricilik alanları incelenerek, teknik danışmanlık hizmeti veriliyor ve gıda sanayisinde kullanılan tarımsal ürünler hakkında detaylı bilgi sunuluyor.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Otoyol geçiş köprüsünde kiriş montajları...
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden İlimtepe yolu 1.Etap çalışmalarında inşa edilen...

Haberi Oku