KOCAELİ HABERLERİ:
7. Dümbüldek Suyu Festivali 9 Haziran'da

Kocaeli Derince Karagöllü köyü sınırları içerisinde bulunan ve şifalı suyu ile bilinen  Tarihi Dümbüldek Suyu Çeşmesi ve mesire alanında bu yıl geleneksel festivalin 7. cisi yapılacak. 9 Haziran 2019, Pazar günü 11.00-17.00 saatleri arasında Kocaeli Protokolü,  çevre  ilçelerden ve köylerden yöre halkının katılımı ile yapılacak. 

KILCAN HERKESİ DAVET ETTİ.

Kocaeli-Gebze-Çayırova-Darıca-Dilovası Taşköprülüler Dernek Başkanı Ali Osman Kılcan, herkesi festivale davet etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, DOerince Belediyesi ana sponsorluğu ve desteği ile yapılacak olan 7. Geleneksel Dümbüldek Suyu Festivali hakkında açıklama yapan Kocaeli-Gebze-Çayırova-Darıca-Dilovası Taşköprülüler Dernek Başkanı Ali Osman Kılcan, herkesi bu günde  Tarihi Dümbüldek Suyu Mesire alanına beklediklerini, etkinliğin çok güzel geçmesinin beklendiğini, önceki yıl Kocaeli Büyükşehir tarafından çevresi düzenlenerek güzel şekil alan Tarih Dümbüldek Mesire alanının 7 Haziran günü şölen yerine dönüşeceğini söyledi.

MANCARLI PİDE VE LOKMA İKRAMI YAPILACAK, YÖRESEL SANATÇILAR SAHNE ALACAK

Festivalde misafirlere, Taşköprülülerin köylerde hazırlamış oldukları birbirinden lezzetli yöresel yiyecek ürünleri ile Taşköprü'ye has olan Geleneksel mancarlı pide ile lokma ikramında bulunulacak. Ayrıca yöresesel sanatçılar olan Eğitimci-Şair Osman Ali Aydın ile Manav Türkülaari ile ünlü Yusuf Dülger de sahne alacak. YILMAZ IŞIK

İsmini çeşmenin üzerinde hakim bir tepede bulunan tarihi Dümbüldek Dede türbesinden alan tarihi çeşmenin suyu şifalı olarak biliniyor.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın: Şehrimizde insan ölmesin...
Yığılcalılar Derneğine konuk olan Başkan Büyükakın, “Bakın deprem gerçekliği konusunda da bir şeyler...

Haberi Oku